ALTINORDU'da ektili olan ve ilçe merkezinin hemen hemen her noktasında taşkın ve su baskınlarına neden olan etkili sağanak yağışla ilgili Altınordu Belediyesi'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

"DERE YATAKLARI TAŞTI YAĞIŞLAR SELE DÖNÜŞTÜ"

Yağışların etkisini göstermesiyle birlikte Altınordu Belediyesi'nin tüm birim ve ekiplerinin 7/24 sahaya çıktığının belirtildiği açıklamada, ekiplerin çalışmalarının afetin en az zararla atlatılmasını sağladığı belirtildi. Peki, Altınordu'da cadde ve sokaklarda neden su baskınları ve taşkınlar yaşandı? İşte yapılan açıklamayla verilen yanıt: "Fındık Yatağı Deresi başta olmak üzere şehrimizi kuşatan 10 adet kapalı dere yatağının taşması ve aynı zamanda Fındık Yatağı Deresi ile birlikte Subaşı Deresi ve Okullar Caddesi'nden geçen dere yataklarında bulunan ve yıllar önce yapılan baksların mevcut yapılaşmaya ve şehirleşmeye bağlı olarak yağmur suyu tahliyesinde yetersiz kalması nedeniyle birçok noktada su baskını ve taşkınlar meydana geldi."

ŞEHİR SELİN İZLERİNDEN HIZLICA ARINDIRILIYOR
CADDE VE SOKAKLAR YIKANIYOR

Başkan Aşkın Tören'in de çizme ve iş tulumunu giyerek cadde ve sokaklara müdahale etmeye çalışmasıyla birlikte devreye giren temizlik ekibi de, oluşan çamur ve çöplerin temizlenmesi için çalışma başlattı. Başkan Tören'in bizzat yönettiği çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada, "200 personel ve tüm ekip ekipmanla Altınordu Belediyesi sahada selin izlerini silmek için sabahın ilk ışıklarına kadar seferber oldu. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte temizlik çalışmalarına ağırlık veren ekipler, hem araç hem de personel destekli çalışmalarını şehir genelinde sürdürüyor. Cadde ve sokakları yağmur suyunun getirdiği molozlardan arındıran ekipler, daha sonra özel solüsyonlar ve basınçlı suyla yıkama yapıyor" ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim