Altınordu Belediyesi özellikle aile içi ve kadına yönelik şiddete karşı çok önemli bir adım attı. Belediye yeni kurulan Aile Danışma Merkezi ile vatandaşlara çift ve aile danışmanlığı, çocuk-ergen danışmanlığı, engelli ailesi danışmanlığı yetişkin danışmanlığı, eğitim danışmanlığı, grup danışmanlığı alanlarında danışmanlık ve rehberlik hizmeti verecek. Merkezde ayrıca psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet uzmanı da bulunacak.

"KADINA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDETLE MÜCADELE EDECEK"

Belediye oluşturulan bu yeni birimle aynı zamanda kadına yönelik şiddetin nedenleriyle birlikte ortadan kaldırılması, ilçede yaşayan her sosyal kesimden kadının korunması, desteklenmesi ve güçlendirilmesi için de çalışacak. Toplumun kanayan yaralarından birisi olan kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik toplumsal farkındalık çalışmalarını da yoğun bir şekilde yürütecek olan Altınordu Belediyesi Aile Danışma Merkezi, fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kalan, sosyal dışlanmaya ve her türlü ayrımcılığa uğrayan kadınlara; hukuksal, psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti verecek ve dayanışma içerisinde olacak.

"BU ŞEHRİN TÜM FERTLERİNİN YANINDA OLACAĞIZ"

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, özellikle ilçe genelinde kadın ve aile adına her türlü desteğin verileceğini belirterek, "Biz, Altınordu'yu büyük bir aile olarak kabul ediyoruz. Her konuda kadınlarımıza destek olmaya, onların ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için üretime ve iş hayatına etkili bir şekilde katılmalarına imkân verecek çalışmalarımızı bir bir hayata geçiriyoruz. Aile toplumumuzun temel taşı ve en önemli müesseselerinden biridir. Biz, her canı kendimize emanet kabul eden bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu şehrin değerlerine sahip çıkmaya ve ayrımsız bu şehrin tüm fertlerinin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.  

Editör: TE Bilisim