CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin itiraz sürecini değerlendirdi. 

CHP'li Torun Sözcü Tv'den Can Coşkun'un sorularını yanıtladı.Neden 'Kazandık' paylaşımları yapıldığı yönündeki bir soruya yanıt veren Torun, "İlk veriler gelmeye başlayınca eldeki verilere göre öndeydik, ama daha hızlı veri akışı sağlanmaya başlayınca süreçle ilgili o açık kapandı ve Erdoğan'ın önde gittiği süreç başladı. Burada ilk hızlı giren veriler, bizim önde olduğumuz sandıkların verileri ulaşmış, ardından önde olmadığımız sandıklar gelmeye başlayınca durum değişti. Sonuçta bu şekilde ifade edildi" şeklinde konuştu. 

CHP CUMHURBAŞKANI SEÇİMLERİNDE 2.269
MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNDE 4.825 SANDIĞA İTİRAZ ETTİ

Tek bir oyun dahi boşa gitmemesi için çaba gösterdiklerini belirten Torun, "Sandıkların yüzde 99.9'u ıslak imzalı tutanaklar elimizde. Bu tutanakları tek tek YSK sonuçlarıyla da karşılaştırdık ve gereken itirazları da yaptık. Sorumlu arkadaşlarımız tek tek takip ediyor. Cumhurbaşkanlığı için 2 bin 269 sandıkta itiraz ettik. Milletvekilliği için de 4 bin 825 sandıkta itiraz ettik. Yani şunu söylemek istiyorum, vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Tek bir oyun dahi zayi olmaması için çalışıyoruz. Arkadaşlarımız bununla ilgili gerekli değerlendirmeleri, çalışmaları yürütüyorlar. Sosyal medya üzerinde de çeşitli paylaşımlar var, bunlara kesinlikli itibar edilmesin" ifadelerini kullandı. 

Ordu'dan komşu Tokat'a 'geçmiş olsun' mesajları yağdı Ordu'dan komşu Tokat'a 'geçmiş olsun' mesajları yağdı

Editör: TE Bilisim