Sanatçı Ozan Arif'in acı haberini oğlu Mehmet Alp Şirin sosyal medya hesabından duyurdu, "Babam Ozan Arif Şirin bu sabah saat 04:50'de Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 16 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 10:00'da Samsun, Atakum İnecusu, Yalı Mahallesi 6003.Sokak'taki evimizden alınarak Büyük Cami'de kılınacak öğle namazına müteakip Kıranköy Mezarlığı'na defnedilecektir. Allah rahmet eylesin, başımız sağolsun." dedi.

ÜLKÜCÜ CAMİANIN ÖNDE GELEN SANATÇILARINDAN BİRİYDİ

Ozan Arif özellikle ülkücü camiada Ahmet Şafak, Mustafa Yıldızdoğan, Ali Kınık gibi camianın en eski ve önde gelen isimlerinden biriydi. Bir süredir gırtlak kanseri tedavisi gördüğü öğrenilen sanatçı, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sabaha karşı 04:50 sıralarında hayatını kaybetti.

Giresun'un Alucra ilçesinde dünyaya gelen Türkiye'nin değerli halk ozanlarından biri olan Ozan Arif, babasının memuriyeti nedeniyle ilk ve orta öğrenimini Samsun'da tamamladı. Uzun süre öğretmenlik yapan, güz el sanatlar, şiir, edebiyat ve Türk Halk Müziği'ne olan tutkusuyla tanınan merhum sanatçı, çok sayıda ödülün de sahibiydi.   

Editör: TE Bilisim