Olay, Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Öceli Mahallesi'nde yaşandı. Hırsızlık ve dolandırıcılık çetesi, M.K. isimli şahsı telefonla arayarak, "Jandarmadan arıyoruz. Üzerinize çok sayıda telefon hattı açılmış ve bu numaralar suça karışmış. Savcılık tarafından evinizde arama yapacağız" dedi. 

Ardından M.K. isimli şahsın evine gelen dolandırıcılar, arama yapma ve parmak izi alma bahanesiyle evdeki 22 ayar 70 gramlık 7 altın bileziği çaldı. M.K. isimli şahıs, dolandırıldığını anlayınca durumu jandarmaya bildirdi. 

Ordu İl Jandarma ve Altınordu İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı asayiş ve istihbarat timleri hummalı bir çalışma başlattı. Yapılan araştırma ve soruşturmalar neticesinde olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 3 dolandırıcının izine rastlandı. Jandarma, adreslerini tespit ettiği 3 kişiye geçtiğimiz 12 Şubat Çarşamba günü düzenlediği operasyonla kıskıvrak yakaladı.

Kendini jandarma olarak tanıtan dolandırıcıların çaldıkları bilezikleri Ordu ve Samsun'daki çeşitli kuyumculara sattıkları tespit edilirken, üstlerinde ise 11 bin 800 TL para ele geçirildi. Jandarma, ele geçirdiği 11 bin 800 TL'lik parayı dolandırılan M.K. isimli şahsa teslim etti.

Editör: TE Bilisim