Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarmıştı, o uyarılar gerçek oldu. Ordu'da son 3 gündürn etkisini hissettiren sağanak yağışlar sele ve maddi hasara sebep oldu. Ordu'da gökgürültülü sağanak yağışlar, hafta sonuna kadar etkisini sürdürmeye devam edecek.

Özellikle Altınordu, Akkuş, Aybastı, Perşembe ve Fatsa'da taşan dereler ve eğimli arazi nedeniyle bir çok tarım arazisi ve fındık bahçesi selden zarar gördü. Yağışların en fazla etkili olduğu Perşembe ve Akkuş ilçelerinde selin izlerinden kurtulma çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, "Rabbimize şükürler olsun maddi hasarla atlattık. İlçemiz Kızılelma, Damyeri ve Tuzak mahallelerimizde başlayan sağanak yağmur akşam saatlerinde sele dönüştü.
Özellikle Kızılelma Mahallesi'nde etkili olan sel büyük maddi hasara yol açtı" dedi. 

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar da, "İlçemizde meydana gelen yoğun yağış nedeniyle oluşan sel ve heyelan felaketleri için Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Hemşerilerimizin 24 saat boyunca herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmaları halinde belediyemize ait 0530 643 04 86 numaralı telefondan ulaşmalarını istiyoruz" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim