Terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu'nun yanı sıra neden Karadeniz'i kullanmak istiyor? Bu sorunun cevabını Van'da düzenlenen 'Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda açıklayan Bakan Soylu, önemli açıklamalarda bulundu. 

"KARADENİZ'DE YOL AÇMAYA ÇALIŞIYORLAR"

"Terörist örgütler, hem kan akıtıyor, hem de uyuşturucu, insan ticareti, kaçakçılık gibi organize suçlarla da faaliyet göstermeye başlıyor" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı: 

"Karadeniz'den hem insan kaçakçılığı, hem de diğer kaçakçılık türleri için bir yol açmaya çalışıyorlar. PKK'nın Karadeniz Bölgesi'ne açılım stratejisini sadece terör faaliyeti bağlamında düşünürsek hata yaparız. Burada kaçakçılık yollarını Karadeniz'e kaydırılması ve bu yolların kontrol edilmesinin alt yapısını kurmaya, böylece kaybettikleri finansman kaynaklarını geri kazanmaya da çalışıyorlar"

"KARADENİZ YAPILANMASINI BAŞLAMADAN ÇÖKERTTİK" 

"Jandarmamız ve polisimizle bu yapılanmayı çok şükür henüz başlamadan çökerttik. Doğu'dan Batı'ya doğal uyuşturucu akışı olduğu gibi Batı'dan da Doğu'ya doğru özellikle bizim ülkemize doğru sentetik uyuşturucu akışı var. Bununla da mücadele etmek durumundayız. Sentetik uyuşturucunun önemli bir miktarı bizim ülkemizde kalıyor." 

"PKK'NIN ANA GELİR KAYNAĞI UYUŞTURUCU TİCARETİ"

"Özellikle bizim şehirlerimizi ve gençlerimizi hedefliyor. Her iki yöndeki bu zehir ticareti, PKK eliyle yürütülüyor. PKK'nın ana gelir kaynağı, PKK sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da 1990'ların başından beri uyuşturucu ticaretinin yaklaşık yüzde 80'ini elinde tutmaktadır ve bu ticaretten kazandığı parayla bizim ülkemizdeki terör faaliyetlerini finanse etmektedir."

Editör: TE Bilisim