ORDU - Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Amirliği tarafından TEDES konusunda yapılan bir açıklama, Gaziantep basını tarafından da haberleştirilince özellikle Ordu'daki sosyal medya kullanıcıları arasında büyük yankı uyandırdı. 1 Ağustos'tan itibaren faaliyete geçeceği duyurulan uygulama, Ordulu sosyal medya kullanıcıları tarafından yayılmaya başlandı. Oysa uygulamanın adresi Ordu değil, Gaziantep. Daha önce TEDES olarak başlatılan uygulama EDS adıyla yeniden hayata geçiyor. Uygulama, HGS/OGS noktası ile çıkış yaptığı HGS/OGS noktası arasında kat etmiş olduğu mesafe ve süre bilgilerinden araçların ortalama hızlarının tespit edilerek yasada belirtilen hız limitleriyle karşılaştırılmasını amaçlıyor.

"ORDU DEĞİL, GAZİANTEP'TE BAŞLIYOR"

Gazeteekspres.com'a konuşan Gaziantep Trafik Denetleme Şube Amiri Aydın Şahin, "Yeni adıyla EDS sistemine 2016'nın Nisan ayında başladık. Hedefimiz 1 Ağustos'a kadar sistemi faaliyete geçirmek" açıklamasını yaptı. Haber, Gaziantep Gazete Ekspres'te 29 Haziran 2017'de yayınlandı. 

"SOSYAL MEDYADA TEDES KAMPANYASI"

Gaziantep'te yayınlanan bu haberler, TEDES konusunda büyük tartışmalara neden olan Ordu'da da sosyal medyada çığ gibi yayılmaya başladı. Netdusunce.com'un da 18 Kasım 2015'te okuyucuları ile paylaştığı haber, sanki bugün yapılmış gibi 37 bin kişi tarafından da okundu ve sosyal medyada paylaşıldı. Oysa ki, uygulamanın başladığı yer Ordu değil, gerçekte Gaziantep. 
Editör: TE Bilisim