ORDU - Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 693 ve 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK), bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı

ESKİ AKKUŞ KAYMAKAMI DA İHRAÇ EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı, 2016 yılında Akkuş Kaymakamı olarak görev yapan Hakan Balsözen'ü meslekten ihraç etti. 8 Haziran 2017'de Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 99. dönem kaymakam adaylarının abisi olduğu iddia edilen Mehmet P'nin "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada tanık olarak dinlenen eski Akkuş Kaymakamı Hakan Balsüzen, Mahmut olarak tanıdığı Mehmet P'nin 99. dönem kaymakam adaylarının abisi olduğunu öne sürmüş, kaymakam adaylarından oluşan 5-6 kişilik grupları olduğunu ve 15 günde bir Ankara'ya gelerek Mehmet P'nin imamlığında sohbet toplantıları yaptıklarını, örgüte de himmet adı altında para verdiğini kabul etmişti. 

ORDU ÜNİVERSİTESİ'NDEN İKİ AKADEMİSYEN

Ordu Üniversitesi'nden 2 isim ihraç edildi. Bu isimlerden ilki ODÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yar.Doç.Dr.Abdullah Erdil ve ODÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü Müzik Anasanat Dalı'ndan Yar.Doç.Dr.Okan Sağlambilen oldu.

Okay Sağlambilen, 1969 Ordu Fatsa doğumlu, asker kökenli öğretim üyesiydi. Yar.Doç.Dr.Abdullah Erdil ise ODÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapıyordu. 2014 yılında Ordu'ya gelen Erdil Samsunlu.   
Editör: TE Bilisim