Süleyman Felek Caddesi'nde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa Ordu Valisi Seddar Yavuz, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten ve ilçe belediye başkanları ve çok sayıda Ordulu katıldı. 

Bu alanın seçim vaatleri içerisinde olmadığı halde büyük bir rist alarak hayata geçirdiklerini belirten Başkan Enver Yılmaz, "Şehrimiz sadece Ordu'nun, bölgenin hatta Türkiye'nin de sayılı projelerinden bir tanesine ev sahipliği yapmış oldu. Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde Ege Üniversitesi 'En Güzel Kentsel Dönüşüm ve Estetik' ödülünü alın projenin bugün açılışını gerçekleştiriyoruz" diyerek sözlerine başladı. Ordu'da otopark sorununun da kalmadığını belirten Başkan Yılmaz, "Bu caddede kanalizasyon yoktu. Kazmalarla kazmak zorunda kaldık. Süleyman Felek Caddesi'ndeki esnaflarımız da kısmen mağdur oldu. Biz 1 yıl içerisinde bitireceğiz dedik ve 1 yılda bitti" dedi. 

"GÜNLÜK 85 BİN KİŞİ KULLANIYOR, ÇOK TEPKİLER ALDIK"

Başkan Yılmaz, Süleyman Felek Caddesi'nin değişimi sırasında özellikle çalışmaları yerinde incelerken çok tepkiler de aldığının altını çizerek, "Ortaya muhteşem bir tablo çıktı. Bu caddeden bizim araştırmamız, günlük 85 bin yaya geçiyor. Altınordu gibi 220 bin dinamik kış nüfusunun olduğu bir ilçede 85 bin nüfus çok ciddi bir nüfus. Burası İstiklal Caddesi gibi, Ankara'nın Kızılay'ı gibi çok ciddi işlevsel öneme sahip oldu. Binaları giydirdik, klimalar dahil tek bir muhafaza altına aldık. Dükkan katları tek renk ve tek desende oldu. Tabelaların hepsi de tek tip ve tek renk. Buradaki kiralar da uçtu. Bu cadde üzerinde ortalama bir dikkanın kirası aylık 125 bin lira. Buraya çok ciddi bir katma değer de kattı şehre" diye konuştu. 

"80 TIR'LA TAŞINDI 30 BİN KİŞİLİK MEYDAN OLDU"

Yarım asrı aşkın bir süredir hiçbir şekilde değişime uğramayan Köprübaşı Mevkii'nin yaptıkları düzenlemeyle köklü bir değişime tabi tuttuklarını belirten Başkan Yılmaz, "Köprübaşı'nda 164'e yakın özel imalat dev viyadükleri 80 TIR'la oraya yerleştirdik. Daha önce köprü ayakları vardı, şimdi köprünün ayakları da yok. Köprünün altı boşaldı. DSİ yetkilileri de beğendi. 6 dönümlük bir alan oluştu. Ordu'nun en önemli sorunu meydanı yoktu. Köprübaşı'nda oluşturduğumuz 6 dönümlük alanda aynı zamanda 30 bin kişilik bir alan kazandırmış olduk" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN EN TEMİZ İLİ ORDU" 

Başkan Yılmaz Ordu'nun Türkiye'nin en temiz illeri arasında yer aldığını da hatırlatarak, "Şehrimizin her tarafı tertemiz. Türkiye'nin denizi en temiz il biziz. Çevresi en temiz il biziz. Suyu en temiz il de biziz. Her alanda bu temizlik konusunda bakanlığımız da bize ödül verecek. 121 kilometrelik sahil şeridimiz var, 5 tane mavi bayraklı plajımız var. 3 tane kadınlar plajımız var. Bir gram dahi kanalizasyonu, atık suyu denize dökmüyoruz. Muazzam bir sistem değişikliği oldu, en temiz illerden birisi olduk. Cadde üzerinde özellikle yaşlılar için elektrikli golf araçlarıyla da ulaşım hizmeti verilecek. 

"VALİ YAVUZ DA ÇOK BEĞENDİ"

Ordu Valisi Seddar Yavuz'da Süleyman Felek Caddesi'ndeki değişimi çok beğendiğini belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve kıymetli ekibini bir kez daha gönülden tebrik ediyor, kutluyorum. Avrupa'da olduğu gibi her şehirde prestij caddeler, alışveriş mekanları vardır. İnsanlar bu prestij mekanlara gittiğinde, oradan geçer ve alışveriş yaparlar. Turizm kenti olma iddiasında olan böylesine güzel bir şehrin, prestij sokaklara, caddelere ihtiyacı var. Şu anda görmüş olduğunuz hizmet bunu karşılayacak durumda. Ben göreve başladığımda çalışmalar devam ediyordu. Ne mutlu ki bir yıl içinde çalışmalar neticelendi" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından caddenin açılış kurdelesi kesildi.

Editör: TE Bilisim