Ordu'da il genelinde vaka sayılarının artmasıyla birlikte özellikle sağlık camiasından bazı isimlerin büyük bir ısrarla dile getirdiği '15 gün tam kapanma' tartışmalarına Ordu Valisi Tuncay Sonel son noktayı koydu: "Tam kapanmadan ziyade, ekonominin devam etmesinden yanayız." 

"ÜRETİM VE EKONOMİNİN DEVAM ETMESİNDEN YANAYIZ"

Vali Tuncay Sonel, Koronavirüs tedbirlerini yerinde inceleme ve denetmele yaptığı sırada gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun tam kapanmanın gündemde olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine açıklamada bulunan Vali Tuncay Sonel, "Biz istiyoruz ki, üretim tedarik zinciri devam etsin, ekonomi canlansın, esnafımız elbette kazansın. Tam kapanmadan ziyade, ekonominin devam etmesinden yanayız. Çünkü, ekmek kazanan, ailesini geçindiren esnaflarımızda var. Biz hepimiz dikkat edeceğiz ki, rahatlama olsun. Şuan hastanede yoğun bakımda, servislerde sıkıntımız yok, o bir avantajımız." 

"TOPLAM VAKALARDA ÖN SIRALARDA DEĞİLİZ"

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ve 100 binde 1 oranına göre verilen il il vaka sayılarında Ordu'nun ön plana çıkması hususunda da açıklamalarda buluna Vali Sonel, "Sağlık Bakanlığımızın açıklamasında yüzbin nüfusta biz yüksek görünsek de, toplam vaka sayısında ön sıralarda değiliz. Sıfır vaka oluncaya kadar uğraşacağız, emekler boşa gitmesin. En kısa sürede Ordu'muzun da toparlanacağına inanıyorum. Biz kurallara uyar, dikkat edersek, sonuç başarılı olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim