Ordu'da bugünden itibaren başlanılan 'Dinamik Denetim' faaliyetleri il merkezinde Vali Tuncay Sonel, Vali Yardımcıları Bayram Gale, Zafer Karamehmetoğlu, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan ve bazı kurum müdürlerinin başkanlığında, emniyet, jandarma, zabıta, sağlık, tarım, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşturulan 13 ayrı denetim ekibiyle birlikte başlatıldı. 

Denetimler ilk olarak Altınordu ilçesinin tüm cadde ve sokaklarını kapsadı. Vali Tuncay Sonel'in başkanlığında, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin'den oluşan denetim ekibi, Altınordu ilçesinin Atatürk Bulvarı, Sırrıpaşa, Süleyman Felek, İsmetpaşa, Alparslan Türkeş ve Okullar Caddeleri ile 329, 323, 324 nolu sokaklarında faaliyet gösteren işyerlerini denetledi. 

Bu güzergahlarda bulunan işyeri sahipleri ve alış veriş yapan vatandaşlar, maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları ve sorumlu davranmaları konusunda uyarılardı. Denetimler esnasında esnafların iş durumlarını, hal ve hatırlarını soran Vali Sonel, esnafların ve sokakta karşılaştığı vatandaşların dert ve sıkıntılarını da dinledi. Vali Sonel, İsmetpaşa Caddesi'nde seyyar tezgahta kara lahana ve el yapımı kesme makarna satışı yapan bir kadın esnafın tezgahındaki tüm ürünleri satın alarak, sokaktaki vatandaşlara dağıttı. Yapılan denetimleri yerinde ve doğru bir uygulama olarak gören esnaflar ve vatandaşlar, Vali Tuncay Sonel'e teşekkür ederek, Ordu'da vaka sayılarının azaltılması için alınan tedbirlere ve kurallara riayet edeceklerini ifade etti.

Düz Mahalle Sırrıpaşa Caddesi üzerinde bulunan 19 Eylül Ortaokulu'nu da denetleyen Vali Tuncay Sonel, okulda öğrenime başlayan 8'inci sınıfların yer aldığı derslikleri tek tek gezerek, öğrencilere Koranavirüs tedbirleri konusunda uyarılarda bulundu.  

Dinamik Denetim Uygulaması, bugünden itibaren haftanın her günü 19 ilçede mülki idare amirlerinin başkanlığında, Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, emniyet, jandarma, sağlık, tarım ve meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan ekiplerce etkin bir şekilde yapılacak.

Editör: TE Bilisim