Bir dizi inceleme ve resmi temaslarda bulunmak üzere Ordu'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Karadeniz Bölgesi'nden başlayacak olan 'İklim Değişikliği Eylem Planı' hazırladıklarını belirterek, özellikle Giresun'da yaşanan sel felaketinin ardından kolların sıvandığını söyledi.

Bakan Kurum, Giresun'un en yakın komşu ili olan Ordu'da da benzer olayların yaşanmaması için çalışmaların başladığını belirterek, bu çerçevede dere yatağı üzerinde bulunan yapıların kaldırılacağını, bu bölgelerde evi bulunanların ise sağlıklı ve güvenli ortamlara taşınacağını söyledi. 

"ORDU'DA 131 BİNA RİSK ALTINDA"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bu çerçevede 131 binanın, 400'e yakın bağımsız bölümün olduğu Ordu genelindeki dere güzergahı üzerinde taşkın riski altında olan binaların yıkımını da 3 ay içerisinde tamamlıyoruz. Bu binaları kaldırarak vatandaşlarımıza da bu süreçte taşınma ve kira yardımı vermek suretiyle ve en yakın yerde yine Büyükşehir Belediyemizin, Valiliğimizin ortak yürüteceği çalışma çerçevesinde vatandaşlarımıza en yakın yerde TOKİ Başkanlığımızca da köylerimizde ahırlı konutlar, tarım köy uygulamaları, şehrimizde az katlı ama sağlam, güvenli alanlarda konutlarımızı inşa ediyor olacağız. Bu süre içerisinde de vatandaşlarımızın mağdur olmamaları adına da taşınma ve kira yardımlarını kendilerine veriyor olacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim