Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşmeleri devam eden 'iman düzenlemesi' ile ilgili son oturumda da sonuç alınamadı. Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi 18 Mart Cuma günü saat 10:00'da 'olağanüstü oturum' ile bir kez daha toplanacak.

Kritik Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı öncesinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler ve Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören bir araya geldi. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören misafirimiz oldu. Nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz" ifadeleri kullanılırken, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören de kendi Twitter hesabından, "Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr.Mehmet Hilmi Güler'i makamında ziyaret ederek, Altınordu'muzda devam eden çalışmalarımız hakkında istişarelerde bulunduk. Nazik misafirperverliği için kendilerine teşekkür ederim" paylaşımını yaptı.  

"İMAR DÜZENLEMESİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI'DA YENİDEN MASAYA YATIRILACAK"

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, 2022 yılı Mart ayı 2'inci Olağan Toplantısı Başkan Dr.Mehmet Hilmi Güler başkanlığında geçtiğimiz Pazartesi günü toplanmış, ancak bir karara varılamamıştı.  

Başkan Güler bu toplantıda yaptığı açıklamada, Ordu'da ticari bölgelerin ve turizm bölgelerinin belirlenmesinin herkesin önünü görmesi açısından önemli olduğu vurgusunu yapmış, binasal değil kentsel dönüşüme gidilmesi gerektiğini belirtmişti. Güler, "Burada da aynı zamanda bizim en önemli ifademizde şu diyor, 'istismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit vermeyeceğiz' diye söz vermişiz. Parsel bazlı olmayacak" demişti.  

"GÖRÜNMEYEN BİR TAKIM ŞEYLER OLDUĞUNU HİSSEDİYORUM"

Başkan Güler yaptıkları çalışmanın şehri kurtarma amaçlı olduğunu belirterek, "Bu herkesin zaten evet demesi gereken temel ilkeler. Yani buna burada hiç kimsenin, bir kişinin dahi bu sözlerime itiraz edeceğini düşünmüyorum. Bu çalışmalar göz önüne alınarak çalışmalar yapıldı. Ben de yakından takip ettim. Uzmanlara sorduk, şehir plancı profesörlere sorduk, imar hukuku ile ilgili görüşler alındı. Hepsi yapıldı. Hatta bir grup mahkemeye verdi. Buna rağmen biz çalışmaları aldık, hiç belli etmeden sürdürdük. Ben aynı çevre derneğiyle bir hafta önce görüştüm. Bir hafta önce hiç bu konular yoktu ortada. Yani burada imar böyle biraz, böyle karışık hissettiğim bazı şeyleri hissediyorum. Yani bunu bu Meclis, Altınordu Belediyesi de dahil olmak üzere çünkü Aşkın Bey de dahil, biz, hepimiz ilkeli hareket ediyoruz. Bütün belediyenin üyeleri de, kimseyi töhmet altında bırakmak istemiyorum, ama arada görünmeyen bir takım şeylerin olduğunu hissediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

"18 MART'TA OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR"  

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, olağan oturumlardan sonra 18 Mart 2022 Cuma günü saat 10:00'da Meclis 1.Olağanüstü Toplantısı yapılacak. Karara bağlanamayan maddelerin, bu oturumda karara bağlanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim