Karadeniz Sahil Yolu'nun Samsun-Ordu istikameti Ordu Limanı karşısında meydana gelen heyelan nedeniyle yola kayan toprak ve taş parçalarıyla ilgili Ordu Valiliği'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

Heyelan olayının yaşandığı andan itibaren gerekli tedbirlerin alındığı ve kalıcı çözüm için çalışmalara başlandığının belirtildiği açıklamada, "Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürlüğü'nce yapılan teknik çalışmada, 20 metre yükseklikteki kaya zemin ve 3-4 metrelik nebati topraktan oluşan şevin üzerinden kontrolsüz olarak akan yüzeysel suların, kırık ve çatlaklı zemine sızması ve zaman içerisinde aşındırması sonucunda şev stabilitesi bozularak heyelan meydana geldiği tespit edilmiş ve etüt proje çalışması başlatılmıştır. Heyelan bölgesinde, şev üstündeki 3 evin şev başına çok yakın olması nedeniyle ortaya çıkan hassasiyete uygun proje çalışmaları yürütülmüş, alternatif projeler hazırlanarak değerlendirilmiş, en güvenilir ve uygulanabilir olanı ile ilgili harekete geçilmiştir. Söz konusu kesimde gerekli drenaj tedbirleri alınarak, iki kademeli taş duvar yapılacak olup, arasındaki kesim istifsiz taş dolgu üzerine harçlı pere ile kaplanacaktır" denildi.

Bugünden itibaren gerekli çalışmaların başlanması için iş makineleri ve ekipmanların bölgeye sevk edildiğini belirten Valilik, "Bölgede bulunan kanalizasyon ve elektrik hatlarının durumu da dikkate alınarak, proje aplikasyonu yapıldıktan sonra imalatlara başlanılacaktır. Mevcut yol sathında heyelandan dolayı biriken malzemeler, hem güvenlik açısından, hem de imalat esnasında değerlendirileceğinden bugüne kadar kaldırılmamıştır. Çalışmaların en kısa zamanda bitirilmesi için azami gayret gösterilecektir" ifadelerini yer verildi.

Editör: TE Bilisim