Geçtiğimiz 14 Temmuz'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Ordu Valiliği'nin uyarılarına rağmen etkili sağanak yağış karşısında tedbirsiz kalan ve 5 saat içerisinde ilçenin sele teslim olmasına neden olan Ünye Belediyesi, "Dere ıslah çalışmalarımız Ünye'yi selden kurtarmıştır" açıklamasını yapmış özellikle sosyal medyada bu açıklamalara selzede Ünyelelerden büyük tepkiler gelmişti. 

"YEREL SEÇİMLER AKLINA GELDİ"

Bu tepkileri de görmezden gelen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'dan bu kez itiraf gibi bir açıklama geldi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Altyapı ve Koordinasyon Merkezi (AYKOME) toplantısında konuşan Başkan Çamyar, "Türkiye'de yavaş yavaş yerel seçim arifesine doğru gidiyoruz. Yerel seçimlerin startı Ağustos ayında yapılacak Ak Parti Kongresi sonrası Eylül ya da Ekim ayı gibi verilmiş olacak. Bu çerçevede altyapı ile ilgili çalışmaları bir an önce hızlandırıp üst yapı çalışmalarına girmemiz gerekiyor" dedi.

Tabakhane Deresi'nin de tam olarak temizlenmediğini itiraf eden Çamyar, "Tabakhane içindeki, aşağı bölgedeki birikintilerin ısrarla alınmasını hem DSİ hem içerde çalışan yüklenici firmaya iletmemize rağmen, alınmadı.  Yine bazı noktalarda dere içlerindeki küçük temizliklerin yapılması, bazı noktalara asfalt dökülürken menfezler yapılması ki, bunların sayısı çok değil birkaç ilave ile çok kolay aşılabilecek bu da önümüzü görmemiz açısından bize bir yol haritası çizmiş oldu" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim