Olağanüstü gündemle toplanan ve Başkan Güler'in idaresinde toplanan Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Altınordu ilçesi Kirazlimanı Mahallesi 4941 ada 1 No'lu parselde 1/1000 ölçekli İmar Planı Değişikliği'ne yönelik itirazlar için verilen 4 adet dilekçenin oy çokluğu ile reddine karar verdi. Meclis Toplantısı'nda özellikle Cumhuriyet Halk Partili üyelerin sorularına yanıt veren Başkan Hilmi Güler, yaptığı açıklamayla da bütün üyelerden alkış aldı. 

MECLİS ÜYELERİNİ RAHATLATAN AÇIKLAMA

Yüklenici firmanın Meclis üyelerine tebligat gönderdiğinin hatırlatan CHP'li üyeler, "Belediye tazminatları ödemezse, ben Meclis üyelerinden alacağım diyor. Neden böyle bir tebligatla karşı karşıya kalalım? Bu ruhsatları kimler verdi? Bu ruhsatları verenlerin hiç mi kabahati yok? Neden bize rücu edilecek?" şeklindeki soruya ise Başkan Güler, "Sizlere rücu edecek birşey olacağını düşünmüyorum. Takipçisiyiz ve konuya da hakimiz. Bunu merak etmeyin, Ordu hepimizin. Ordu sadece Orduluların değil, bütün Türkiye'nin. Dolayısıyla bu güzelliklerden, bu kaynaklardan, zenginliklerden bütün halkımız faydalanacak. Ben zaten bunun için seçildim. Burada yapmak istediğimiz, bu yanlışı en az zararla çözmek" diyerek yanıtladı.  

GÜLER: "HUKUK DEVLETİNİN GEREĞİ NE İSE YAPILACAK"

Meclis üyelerine beklenen soru dizilerini sorduklarını belirten Başkan Güler, "Biz burada halkımızın Anayasal haklarını korumak durumundayız ve aynı zamanda şehrimizin çevresel önemini, etkisini gözetmek durumundayız. Burada bir yanlışlık yapıldıysa da, bu yanlışı düzeltmek durumundayız. Bu kadar basit. Biz bir hukuk devletiyiz, bunun gereği neyse bu yapılacaktır. Devlette, yönetimde devamlılık esastır ama hatalarda devamlılık esas değildir. Hata varsa düzeltilir. Böyle bir sahilde toplu konutların yapılamayacağı bir yerde karar alınmış. Burası aynı zamanda halkımızın Anayasal hakkı olan kıyılar. Onların kullanım hakkı olan bir yer. Bu noktaya gelinmiş, ama buna biz bunu devam ettiğimiz durumda o bahsettiğiniz tazminatlar çok daha yüksek olacak. Bütün Ordu halkı ödeyecek ve emsal teşkil edecek. Geldiğim andan itibaren de onlara bunu ifade ettik. Şimdi de düzeltmek için Meclis'imizden aldığımız karar doğrultusunda yolumuza devam etmek istiyoruz. Yanlışın ve zararın neresinden dönülürse kardır. Arzumuz bir hukuk devletinin çerçevesi dahilinde bunu çözmek ve Ordu'muzu korumak, güzelleştirmek. Ordu halkını ve buradan faydalanacak herkesin Anayasal hakkını korumak" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim