Türkiye'nin konuştuğu o çocuklar yine aynı hırsızlığı yaptı. Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir oto galeriden lüks cip çalan iki çocuk, araçları terk ettikten sonra izlerini kaybettirdi.

Olay Altınordu ilçesine bağlı Şirinevler Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre gece saat 02.00 sularında, Şirinevler Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki oto galeriye arka pencereden giren 14 yaşındaki S.Ö. ve 13 yaşındaki A.Y. lüks bir cip çaldı. 

LASTİĞİ PATLATINCA CİPİ BIRAKTILAR

İki kafadar çaldıkları cipin lastiğini patlatınca, o cipi galeriye yakın bölgede terk edin aynı otogaleriye tekrar geri döndü. Yeniden galerinin içine girip başka bir cipin anahtarını alan çocuklar, başka bir cipi çaldı. 

GÜVENLİK KAMERASI SANİYE SANİYE KAYDETTİ

Polis, araç hırsızlığından sabıkası bulunan çocukların yakalanması için çalışma başlatırken, hırsızlık anları da iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

"LÜKS ARAÇLARI TERCİH EDİYORLAR"

Oto galeri ortaklarından Atakan Enginyurt, gazetecilere, hırsızların lüks cipi çalarak kaçtığını söyledi. Hırsızların bir an önce yakalanmasını temenni eden Enginyurt, "Ben daha önceden anahtarlarımı kapalı yerde tutuyordum. Galerici arkadaşlara da tavsiyem, herkes malına sahip çıksın. Bu çocukların yaptığı iş artık yetti. Çocuklar arka taraftan camın menteşesini tornavidayla açmışlar, oradan girmişler. Sonrasında anahtarı alıp aracı çalıp gidiyorlar. Genelde lüks araçları tercih ediyorlar." ifadesini kullandı.

ÜÇ ÇOCUK ÇALDIKLARI OTOMOBİLLE ORDU'DAN İSTANBUL'A GİTMİŞTİ

Altınordu ilçesi Atatürk Bulvarı güzergahındaki bir otomobil galerisinden 28 Kasım 2021'de çaldıkları araçla İstanbul'a kaçan, 3 Aralık 2021 gecesi yakalanarak getirildikleri Ordu'da, 6 Aralık 2021'de çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanan S.Ö. ve A.Y'nin, bir süre önce cezaevinden çıktıkları öğrenildi.

Editör: TE Bilisim