ANKARA - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 il valiliğine genelge göndererek, bundan sonra resmi plakalı araçların da trafik ve jandarma timleri tarafından ayrıcalık tanınmadan resmi kontrol ve denetime tutulması talimatını verdi.

Genelgede, "Aracın görev emrinin olup olmadığı, nereye gideceği ve belirttiği güzergahta yer alıp almadığı" gibi soruların bulunduğu 'Resmi Taşıt Denetleme Formu' düzenlenmesi zorunluluğu getirildi.

"RESMİ PLAKALI ARAÇLARA AYRICALIK YOK"

Genelgede, resmi taşıtların devlet malı olması nedeniyle, konunun idari ve adli bir boyutunun da bulunduğu da hatırlatıldı, bu taşıtların, belirlenen esaslar doğrultusunda kullanılması için trafik polisi ve jandarma trafik timlerinin, denetimler sırasında resmi taşıt ve sürücülerine, ayrıcalık tanınmadan kontrol etmesi istendi.

"GÖREV EMRİ YOKSA CEZA"

Kontroller esnasında, herhangi bir resmi plakalı taşıt için, görev emrinin olup olmadığı, nereye gideceği, belirttiği güzergahta yer alıp almadığı, görevli personelin araçta bulunup bulunmadığı, aracın camında ve ilgili yerlerde ilgili yazıların olup olmadığını sorgulayan 'Resmi Taşıt Denetleme Formu' düzenlenmeye devam edilmesine istendi. Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için düzenlenen formun bir nüshası aracın kayıtlı olduğu kuruluşun o ildeki en büyük amirine (Bakanlıklara ait taşıtlar için ilgili Bakanlığa), bir nüshası ise mahallin en büyük Mülki İdare Amirine, kontrolü takip eden 3 gün içinde gönderilmesi talimatı verildi.
Editör: TE Bilisim