ORDU - Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi'yle Ordu Valiliği'ne Muş Valisi Seddar Yavuz atandı.

Seddar Yavuz, 1967 Eskişehir doğumlu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdikten sonra sırasıyla Harmancık, Aslanapa ve Güdül kaymakam vekillikleri yaptı. Ardından Çankırı Korgun Kaymakamlığı, Diyarbakır Eğil Kaymakamlığı, Balıkesir Dursunbey Kaymakamlığı, Konya Kadınhanı Kaymakamlığı, Şanlıurfa Siverek Kaymakamlığı, Antalya Kemer Kaymakamlığı ve İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı  görevlerini yürüttü.

Daha sonra Uşak Valisi olan Seddar Yavuz, son olarak Muş Valiliği görevini yürüttükten sonra son olarak da Ordu Valiliği görevine atandı. İyi derecede İngilizce bilen Vali Yavuz, evli ve 4 çocuk babası.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BOMBALI SALDIRISINDAN KURTULMUŞTU

Muş Valisi Seddar Yavuz, geçen yıl terör örgütü PKK'nın bombalı suikastinden de alınan tedbirler sayesinde son anda kurtulmuştu. Muş merkezç Kıyık Köyü civarlarında emniyet güçlerine ateş açarak kaçan 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından, terör örgütüne yardım ve yataklıkta bulunan 17 kişi gözaltına alınmış, 12 kişi tutuklanmıştı. Yürütülen tahkikat sonrasında yakalanan şahısların Vali Seddar Yavuz'a yönelik bomba düzenekli saldırı eyleminin keşfi ve istihbaratı içerisinde yer aldıkları, hazırlanan bomba düzeneğinde kullanılan 1 ton patlayıcı ele geçirildiği açıklanmıştı.
Editör: TE Bilisim