İSTANBUL - İstanbul'un Beşiktaş İlçe Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar, İstanbul'da yaşayan Ordulu hemşehrilerini unutmadı. Beşiktaş Belediyesi Çilekli Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine katılan binlerce Ordulu bir araya gelerek adeta hasret giderdi. 
Yaklaşık üç bin Ordulunun katılımıyla gerçekleşen iftar yemeğine, Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı, Ordulu ses sanatçıları Ümit Tokcan, Gaye Aksu, Aydın Beyoğlu, Cem Çelebi,Mehmet Gümüş ve Tuğrul Şan'da katıldı.

Düzenlenen iftar yemeğinde Ordululara seslenen Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ordulu olmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Sizlerin evladı olarak çıktığım bu yolda her zaman bana inandınız, beni gönülden desteklediniz. Ortada bir başarı varsa, bunun asıl mimarları sizlersiniz. Ordulu olmakla her zaman gurur duydum. Ne mutlu bana ki, Türküm, doğruyum ve Orduluyum" dedi. 

"SARIGÜL'E YOĞUN İLGİ"

Ordulular, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün de katıldığı iftar yemeğinde Sarıgül'e yoğun ilgi göstererek adeta etrafında sevgi çemberi oluşturdu. Davetlilerle tek tek ilgilenerek onların hatırlarını soran Sarıgül, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti. Sarıgül, "Ordu'nun bende çok ayrı ve çok özel bir yeri var.Bende sizin evladınız, bir kardeşinizim. İnşallah bu sevgi çemberimiz artarak büyüyecek. Bizler sizlerin daha iyi ve daha mutlu yaşaması için elimizden geleni yapacağız. Ordu'nun kalkınmasında, daha ileri seviyelere gitmesinde ne gerekiyorsa el birliği ile çalışacağız, bunu da hep beraber başaracağız" şeklinde konuştu. 

"İDRİS NAİM ŞAHİN'E ALKIŞLI KARŞILAMA"

İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin'de verilen iftar yemeğinin tartışmasız en çok ilgi çeken isimleri arasında  yer aldı. Davetlilerin alkış ve sloganlarıyla karşılanan Şahin, kısa bir konuşma yaparak Ramazan ayının birlik, beraberlik ve hoşgörü içinde geçmesi dileğinde bulundu. Şahin şunları söyledi: "Ramazan ayı dostluk, kardeşlik, beraberlik ve hoşgörü ayıdır. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bizlere sağlık ve afiyet versin. Bizleri sizlerle buluşturan Ordulu Murat Hazinedar kardeşime başarılarının artarak devam etmesi temennimi iletiyorum. İnşallah Ordulu hemşehrilerim  memleketimizin her bölgesinde Karadenizimizi, Ordumuzu en iyi şekilde temsil ederek, şehrimizin adını dünyaya duyuracaktır."

YAZICI: "ORDULU OLMAKLA GURUR DUYDUM"

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın davetlisi olarak katıldığı iftar yemeğinde konuşan Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı'da, Ordulu olmanın önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı. Yazıcı, "Bizler gerek gurbette, gerekse memlekette bir birini sayarak sevgi gösteren bir milletiz. Topraklarımız çok değerli isimleri yetiştirdi. Tarih Ordu'nun adını bu sevgiyle gelecek kuşaklara başarılarıyla taşıyacak. Burada yaşayan binlerce Ordulu hemşehrimle buluşup kucaklaştım. Onlara memleket getirdim, Ordu'ya da gurbetçi kardeşlerimin memleket özlemiyle döneceğim. Ordulu olmakla hep gurur duydum, duymaya da devam edeceğim" diye konuştu.  

İstanbul'da yaşayan Ordulu sanatçıların seslendirdiği Ordu türküleri ve şarkılarıyla devam eden gecede, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'da mikrofondan Ordu sevgisini dile getirerek, Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti. Günay'ın dostluk, birlik mesajının ardından Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar davetlilere plaket takdim ederek, katılımlarından dolayı teşekkür etti. (Haber-Foto:Ayşen Türkmen/İSTANBUL)
Editör: TE Bilisim