14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimleri'nde AK Parti Ordu Milletvekili olarak seçilen Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Mahmut Özer, bakanlık görevini devretti.

Başkan Albayrak'ın Perşembe'de ilk Meclis toplantısı Başkan Albayrak'ın Perşembe'de ilk Meclis toplantısı

Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna yeni dönemde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Tekin atanırken, görev devir-teslimi ise dün itibarıyla gerçekleştirildi. 

Devir-Teslim Törenine ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Özer, "Aziz Milletimiz, kıymetli eğitim ailemiz. Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı görevine başladığım 6 Ağustos 2021 tarihinden bugüne bu aziz milletin evlatları ve ülkemizin yarınları için attığımız her adımda, baş koyduğumuz her hamlede başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birlikte yol yürüdüğümüz tüm öğretmenlerimiz ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Devletimizin yegâne bekası evlatlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyor, her birine müreffeh yarınlar diliyorum. Millî Eğitim Bakanlığı görevini devrettiğim Sayın Prof. Dr. Yusuf Tekin'e başarılar diler, yeni kabinenin ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını temenni ederim" ifadelerini kullandı. 

Yeni Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Yusuf Tekin de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Allah utandıracak işler yaptırmasın" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim