Perşembe Yaylası'nda kaçak yapılaşmaya karşı harekete geçen Aybastı Belediyesi zabıta ekipleri, kaçak olduğu tespit edilen yapıları yıkmaya başladı. Yıkımı yapılan yapılar arasında, Genç Çiftçi Projesi kapsamında koyunları ve kendisi için konaklama yeri yaptığı öğrenilen Bayram Kurt'un da yapısı yıkıldı. 

Yıkıma tepki gösteren Bayram Kurt, koyunlarıyla birlikte şehre inerek Aybastı Belediyesi'ni bastı. Vatandaşların meraklı bakışları altında koyunlarını Aybastı Belediyesi önünde toplayan Kurt iddialara göre, "Bunları bana devlet verdi, yeri de devlet gösterdi. Belediye gösterdiği yeri yıktı" diyerek protesto etti. Bu sırada çevrede bulunan kalabalık grup da protestocu Bayram Kurt'u desteklemeye başladı. Aybastı Belediyesi önüne gelen emniyet ekipleri, Bayram Kurt'u sakinleştirmeye çalışsa da başarılı olamadı ancak bir süre sonra Aybastı Kaymakamı Refik Kurt ile görüştürüleceği sözü verilerek ikna edildi. 

BAŞKAN GÜNDOĞAR 'BARAKA DEĞİL' AÇIKLAMASI YAPTI

Olayın Aybastılılar tarafından da desteklenmesi üzerine Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar açıklama yapmak zorunda kaldı. Gündoğar, "Bayram Kurt isimli şahıs izinsiz koyun barınağı değil kapalı çatılı ev ve ahır yapmıştır" diyerek yıkımı savundu. Özellikle son 1 hafta içerisinde 20 kaçak yapının yıkıldığını belirten Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, "Yıkılanların baraka değil çatısı, ahırı olan ev" dedi. 

'ÖZÜR DİLEDİ' DEDİ

Son 10 yıldır Belediye Başkanı olarak görev yaptığı Aybastı Perşembe Yaylası'na yapılan hizmetleri sıralayar Gündoğar, "Aybastı Perşembe yaylamızı korumak, sahip çıkmak hepimizin görevidir. Biz bu yaylayı en iyi şekilde korumak zorundayız. Bu olayı yapan şahıs, akşam saatlerinde Belediyemize gelerek yaptığı hareketin yanlış olduğunu beyan ederek bizlere ve kurumda çalışan arkadaşlara özrünü beyan ederek amacını aştığını ifade etmiştir" dedi. Basında çıkan haberleri de eleştiren Gündoğar, "Bazı internet ve haber sitelerinde tek taraflı bizleri dinlemeden yanlı haberler yapılmıştır. Bu haberleri yapanları adil ve tarafsız habercilik yapmaya davet ediyorum" dedi.

ZEHİRLENEN SOKAK HAYVANLARIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Adı sıklıkla skandal haberlerle anılan Aybastı Belediyesi, geçen sene de zabıta ekipleri tarafından sokak hayvanlarına zehirli mama verdiği iddialarıyla gündeme gelmiş, zehirlenen ve çırpınarak can veren bazı sokak hayvanlarının görüntüleri sosyal medyada hızla yayılarak büyük tepkilere neden olmuştu. Aybastı'da 2012 yılında da 'Halk alışamadı' iddiasıyla ilçedeki Cumhuriyet, Hürriyet, İstiklal caddelerinin adları Belediye Meclis kararıyla değiştirilmiş, yurt genelinde büyük tepkilere neden olmuştu. 
Editör: TE Bilisim