Ordu Valiliği, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Ordu'dan deprem bölgelerine yapılan destek hizmetlerini içeren yazılı bir açıklama yaptı. 

Yine aynı soruyu sordu: Belde Otel nerede? Yine aynı soruyu sordu: Belde Otel nerede?

Peki, Orduluların milyonlarca depremzede için tek yürek olduğu bu acılı günlerde neler yapıldı? Neler gönderildi? 

İşte o açıklama...

Eskavatör, beko loder, greyder, yükleyici, lobet, vinç, araröz, vidanjör, su tankeri, mobil jeneratör, çekici, kamyon ve mobil sağlık aracından oluşan toplam 166 adet iy makinesi ve 64 muhtelif araç ile afet bölgesine iş makinesi ve ekipman desteği verildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarından arama-kurtarma ekibi, sağlık ekibi, UMKE, teknik personeller, güvenlik ekibi, yerel destek ekibi ve AFAD gönüllülerinden oluşan toplam 764 personel ile destek verildi.

Özel sektör ve nitelikli meslek erbabı olarak gruplar halinde 86 araçla birlikte 299 kişi deprem bölgesine hareket etti.

Battaniye, ısıtıcı, giyecek, ayakkabı, gıda, su, bebek maması ve bebek bezi, hijyen ve temizlik malzemelerinden oluşan 76 TIR dolusu yardım malzemesi bölgeye sevk edildi.

Ayrıca çadır, yatak, battaniye, yastık ve mutfak setinden oluşan toplam 3 bin 264 adet afet malzemesi de yine bölgeye sevk edildi.

VALİ SONEL VE BAŞKAN TÖREN ADIYAMAN'DA

Editör: TE Bilisim