İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber'de katıldığı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteciler Salih Nayman, Şebnem Bursalı ve Mahmut Övür'ün soralarını yanıtlayan İçişleri Süleyman Soylu, Gara Operasyonu'nun önemini ve silahlı terörist sayısı hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.  

TÜRKİYE'DE TERÖRİST SAYISI 4 YILDA YÜZDE 88 DÜŞTÜ 

Bakanı Süleylan Soylu, Türkiye'de terörist sayısının yüzde 88 azaltmayı başardıklarını belirterek, Türkiye'deki terörist sayısını açıkladı. Bakan Soylu, "Türkiye'nin içerisinde üç yüz. Üçyüzoniki diyor arkadaşlar da, bana göre üçyüzün altında. Biz çünkü savcıya vermeden, sarı torbaya koymadan sayıyı düşmüyoruz. Yani bazı bölgelerde kayıp olduğunu bildiğimiz yaklaşık 30 civarında daha terörist daha var, ama biz üçyüz oniki terörist var diyoruz" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin terörle mücadelesinde oldukça büyük yol katettiklerini belirten Bakan Soylu, "2016'dan itibaren Türkiye'nin terörist sayısı bu. Bunlar kafalarını dahi çıkaramıyorlar. 2016 yılında 2475-2780 terörist varlığı bilinirken, 2019 500-550, Şubat ayı 312 terörist bulunuyor. Bu şöyle sağlandı. Bir, içeride basmadık yer bırakmadık. İki, sadece teröristle uğraşmadık, teröristin finansmanıyla da uğraştık. Üç, yani bize Ana Muhalefet Partisi dre dahnil olmak üzere çok kızıyorlar, kayyum. Avrupa bize çok kızıyor, kayyum. Kayyum dediğimiz oradaki belediyeler dediğimiz tamamen terör örgütünü finanse eden, onların insan kaynaklarını tesis etmeye çalışan, onlara moral veren, lojistik desteklerini sağlayan anlayışın ta kendisi. Uluslararası alanda irtibatını da sağlıyor" dedi. 

"GARA OPERASYONU'YLA KALBE GİRDİK"

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Gara Operasyonu'na ilişkin ayrıntıları paylaşan Bakan Soylu, "Şimdi bu alanların hepsinde biz varız. Metina'da, Zap'ta, Avaşin-Basyan'da ve en nihayetinde Gara'da yapmakla yükümlüyüz. Gara'nın altında bir Lelikan suyu var. Lelikan Suyu'nun ötesi düzlüktür. Artık orada terör örgütü merör örgütü hiçbir şey kalamaz. Oradan ötesi terör örgütünün barınma alanı olamayacak. Bizim bütün hedefimiz orada terör örgütünün yaşam, lojistik ve eğitim alanlarını orada ortadan kaldırabilmektir. Gara'da bunu yaptığınız andan itibaren kalbe girmiş gibisiniz. Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu operasyon tam anlamıyla Gara Operasyonu'nun anlamı da bu" diye konuştu. 

İŞTE TERÖRİST SAYISI

Ekranda grafikler aracılığıyla silahlı terörist sayısını da açıklayan Bakan Soylu, "Yurt içinde 300, Irak'ta 2 bin 750, Suriye'de 15 bin 500 ve İran'da 525 terörist olduğunu değerlendiriyoruz. PKK, onlar PJAK da diyorlar, hem PKK hem PJAK. Irak bölgesinde 2 bin 750. Bu ikisinin özelliği şudur. Yani milletimizin bilmesi için söylüyorum. Bunlar kadro teröristtir. Bunlar PKK'nın uzun yıllardan beri asli kadroları. Bir kısım da Suriye'de var. Esas itibarıyla 5 bin civarında kadro var. Irak, İran ve Suriye" ifadelerini kullandı.  

"AVRUPA VE ABD TÜRKİYE'DEN NEDEN RAHATSIZ?"

Terör hangi alandaysa Türkiye'nin yukarıdan aşağıya orada olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleylan Soylu, "Avrupa ve ABD'yi rahatsız eden tam da bu. Bu alanlara Türkiye'nin girmesini istemedi. Avrupa ve ABD Türkiye'yi bu alandan istedikleri kadar sıkıştıracaklardı. Türkiye'yi bir sıkışmışlık içerisine koyacaklar ve Türkiye'yi teslim alacaklar. Hareket kabiliyeti olmayan bir Türkiye. Oysa biz bugün öndeyiz ve biz oradayız. Orada olduğumuz için bugün Türkiye'nin içerisinde huzur var" şeklinde konuştu.  

"HDP TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PARTİSİDİR"

Özellikle Gara Operasyonu sonrasında HDP'lilerin tutumu hakkında bir soru sorun Gazeteci Şebnem Bursalı'nın bir sorusunu yanıtlayan Bakan Soylu, "HDP, terör örgütünün partisidir. Hiç bunu kimse sağa sola çekiştirmeye çalışmasın. Bu isimlerden hiç birisi, Kandil A demeden, B diyebilecek bir kabiliyete sahip değildir. Siyasal kişilikleri yoktur. Siyasal inisiyatifleri yoktur. Esas esir olan onlardır. Hepsi PKK'nın rehinesidir, esiridir. Zihinleri esirdir, bedenleri esirdir, duyguları esirdir, kişilikleri esirdir, kimlikleri esirdir. Zihnen kirletilmişlerdir ve düzelmeleri de mümkün değildir" şeklinde konuştu.

GARA'YA GİDEN HDP'Lİ MİLLETVEKİLİNİ AÇIKLADI!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, Gara'ya giden HDP'li vekilin Ağrı milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı. 

2017 yılında sosyal medya aracılığıyla kandırılan ve ardından terör örgütüne katılması ikna edilen ve Türkiye'nin de ikna çalışmaları neticesinde teslim olan bir teröristin itiraflarını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2017 yılının başında sosyal medyadan tanıştığı birisinin kendisini ikna etmesiyle geliyor. Terör örgütüne katılmayı kabul ediyor. Ardından hemen kendisine bir telefon numarası veriliyor. Kendisine verilen telefon numarası onu da burada söyleyeceğim. O da bir HDP eski miletvekili. Siirt eski Milletvekili Hatice Kocaman. Telefon numarasını alıyor onu arıyor; 'Ben terör örgütüne katılmak istiyorum. Sizin telefonunuzu bana verdiler.' Söylediği cümle şu: 'Benim başımı belaya mı koyacaksın, telefonda böyle şeyleri konuşma şuraya gel' ve onun evinde biraz kalıyor. Ardından onun yol gsötermesiyle beraber terör örgütüne katılıyor. Ardından bu Gara'da eğitimlerini alıyor. Bazen Mahmur'a gidiyor, bazen geliyor. En nihayetinde Gara'dan Mahmur'a gidileceği söyleniyor buna. Gara'da sivil kıyafetli olan ve birkaç zamandır da orada kaldığını gördüğü birisiyle beraber arabaya biniyorlar. İşte ne kadar kaldığını söyledikten sonra yanındaki diyor ki, 'Bunu tanıdın mı' diyor. 'Hayır tanımadım' diyor. 'Bu diyor Dilan Dirayet Taşdemir' diyor. HDP Ağrı Milletvekili. Gara'ya geliyor, Gara'da kaldıktan sonra Mahmur'a geçiyor. Mahmur'a da bu arabayla beraber gidiyorlar. 2017'de bir eski milletvekili terör örgütüne gitmesine vesile oluyor, Gara'da karşılaştığı milletvekili daha yeni. Tarihini de biliyoruz da, 2019 sonrası. Daha yeni" ifadelerini kullandı.
 


 

Editör: TE Bilisim