Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle son birkaç yıldır 'yatay mimari' vurgusu yaparak buna ilişkin talimatlar vermesine rağmen Ordu'da aldığı ruhsatla denize sıfır bir noktada çok katlı blok bina inşaatları yükselmeye başladı. 

Ancak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yatay mimari' talimatları ve halkın Anayasal hakkını gaspettiği gerekçesiyle Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla inşaatları durdurdu. Bir süredir ne olacağı merakla beklenen ancak Başkan Güler'in de kararında ısrar ettiği inşaatların akıbetine Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı flaş açıklamayla son noktayı koydu.   

Hürriyet Muhabiri Gizem Karakış'ın haberine göre, Ankara'da 61 milletvekilinin katıldığı bir kahvaltılı toplantıya başkanlık yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da sahil kenarında bulunan çok katlı binalarla ilgili son durumu AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı'ya sordu. Taşçı'nın binanın halen yıkılmadığını iletmesi üzerine Erdoğan, "Ben Belediye Başkanı Hilmi Güler’e kaç kez söyledim, nasıl yıkmazsınız" dedi.

Cumhurbaşkanı milletvekillerinin "Bürokraside verdiğimiz notlar yerine ulaşmıyor" şikâyetleri üzerine, "Bürokraside sıkıntı var ise bunu söyleyin, engel çıkartanlar var ise bunun gereği yapılsın" dedi. 

Editör: TE Bilisim