Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyonlarda gerçekleştirilen havan saldırısında Uzman Çavuş Hakan Ergin şehit oldu. Şehidin Giresun'daki ailesi acı haberi İlçe Kaymakamı Yılmaz Kurt, Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ve İlçe Garnizon Komutanı İsa Şen'den aldı. Esnaflık yapan baba Ahmet Ergin, "Vatan sağ olsun" dedi acıyı yüreğine gömdü.

2 Haziran'da beraberinde Uzman Çavuş Tayfur Uluçay'la birlikte şehit düşen Giresunlu Uzman Çaviş Hakan Ergin'in cenazesi, Eynesil'de toprağa verildi. Şehitler için ilk tören Hakkari'de gerçekleştirildi. Buradan Trabzon Havalımanı'na oradan da karayolu ile Giresun'un Eynesil ilçesine getirilen cenaze Eski Merkez Cami önündeki tören alanına nakledildi. Törene, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakar Saraç, askeri erkan, şihet ailesi ve yakınları, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Ergin’in naaşı İshaklı köyünde dualarla ve gözyaşları arasında toprağa verilirken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da, "Kahraman silah arkadaşlarımıza şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına adına Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim" mesajını paylaştı.

Bekar ve üç kardeşten en büyük olan şehit Hakan Ergin’in yaklaşık 3 yıldır Uzman Çavuş olduğu ve Malatya’da görevliyken geçici görevle PKK’ya yönelik operasyonlara katılmak için Kuzey Irak’ta bulunduğu öğrenildi. 

Editör: TE Bilisim