Giresun'da Güce ilçesi kırsalında arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, bu sabah Kavaklıbel Mevkii'nde bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile karşılaştı.

Çıkan çatışmada bir asker ağır yaralanırken, teröristler ormanlık alana kaçarak izlerini kaybettirdi. Yaralı asker, Güce Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopter ambulans ile Tirebolu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı asker, kurtarılamayarak şehit düştü. 

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları da hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı ve bir de yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"İlimiz Güce ilçesi kırsalında 09 Temmuz 2018 günü saat 05.00 sularında, İl Jandarma Komutanlığı harekât kontrolünde bulunan Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığımıza bağlı timlerimizce düzenlenen operasyon sırasında, bölgeye sızma girişiminde bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilmiştir.
 
Operasyon sırasında J.Uzm.Çvş. Ali Cevizci, açılan ilk ateş esnasında yaralanmış ve Güce Devlet Hastanesi'nde ilk müdahale yapılmasına müteakip Tirebolu Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Kahraman J.Uzm.Çvş. Ali Cevizci, saat 10:10'da şehit olmuştur. Bölgede terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon etkin bir biçimde devam etmekte olup, Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve Milletimize başsağlığı dileriz." 

Editör: TE Bilisim