Ege Bölgesi adeta Karadeniz'e, Karadeniz Bölgesi ise Ege'ye dönüştü. İzmirliler, ardarda yaşanan depremlerin ardından bu kez sel felaketiyle boğuşuyor. Orta Karadeniz'de bahardan kalma günler yaşayan Ordu'da, son birkaç gündün ılık güney rüzgarları esince bahardan kalma günler yaşanıyor.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İzmir'de dün gece başlayan ve aralıklarla şiddetlenen sağanağın yol açtığı zarar büyüyor. Menderes'e gitmekte olan otomobil, Yeniköy Balaban Deresi yakınlarında sel sularına kapıldı. Araçtaki Kaan Soydan'ın cenazesi 2 kilometre aşağıda bulundu. Aynı araçtaki kayınpederi Hıdır Öztürk'ü (65) arama çalışmaları ise devam ediyor.

METREKAREYE 142 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

İzmir'de kent merkezine son 14 saatte metrekareye düşen yağış miktarı 142 kilograma ulaştı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre, son 14 saatte İzmir'in merkezinde metrekareye 142, Bayraklı'da 129, Balçova'da 109, Menderes'te 103, Bornova'da 87, Buca'da 81, Kemalpaşa'da 65 kilogram yağış düştü.

İzmir'de kuvvetli yağışın yarın sabah saatlerine kadar etkili olacağı bilgisini veren meteoroloji yetkilileri, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.  

ORDU'DA İSE EGE-AKDENİZ HAVASI YAŞANIYOR

Karadeniz Bölgesi'nin orta kesiminde ise adeta bahardan kalma günler yaşanıyor. Şubat ayının en ılıman günlerini yaşayan Ordu'da hava sıcaklığı 17-18 derece seviyelerinde bulunurken, hafta sonuna kadar 21-22 derecelere kadar yükselecek. 

Editör: TE Bilisim