Karadeniz Bölgesi'nin batı ve doğu kesiminde meydana gelen sağanak yağışlar sel ve heyelana neden oldu. Geçtiğimiz günlerde sel felaketiyle karşı karşıya kalan Rize'de bir sel daha yaşandı. 

Özellikle Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde devam eden sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Ardeşen'e bağlı Tunca beldesindeki derelerin su seviyesi yağış nedeniyle yükseldi, Fındıklı'dan geçen Arılı Deresi ise taştı.

Bu nedenle tarım arazileri ve yollarda hasar oluştu. Bölgeden korkutan görüntüler gelmeye başladı.

Üç ilçede yağış dolayısıyla bazı bölgelerdeki yamaçlarda kopmalar oldu, heyelanlar yaşandı. 

KASTAMONU

Kastamonu'nun Karadeniz sahilindeki ilçesi Abana'da etkili olan sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklarda su baskınları yaşandı, bazı ev ve işyerlerini su bastı.

Kentte yağmura hazırlıksız yakalananlar ise zor anlar yaşadı.

DÜZCE

Düzce'nin Beyköy beldesinde, şiddetli sağanak nedeniyle su baskınları meydana geldi.

Beldede Uğur deresini besleyen derenin şiddetli sağanak yüzünden taşması sonucu Uğur ve Derdin köylerinde bazı evler ile araçlar zarar gördü. 

Köylüler kendi imkanlarıyla evlerde biriken suları boşaltmaya çalışırken, bölgeye Düzce AFAD, Düzce Arama Kurtarma Ekibi (DAKE), Düzce AFAD Gönüllüleri (AFGD) ile İl Özel İdaresi ve Beyköy Belediyesine ait iş makineleri sevk edildi.

Köylere ulaşan ekipler mağdur olan vatandaşlara ulaşarak çalışmalarını sürdürüyor.

ARTVİN

Artvin'de sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

İl genelinde etkili olan sağanak nedeniyle debisi yükselen Arhavi ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi'nden geçen Kapisre Deresi taştı. 

Derenin taşması sonucu mahalledeki bazı binaların giriş ve zemin katlarında bulunan ev ve iş yerlerini su bastı.

İlçenin Merkez Mahallesi'nde de yağış dolayısıyla düşük kottaki bazı ev ve iş yerlerine su doldu, tarım arazileri ve bazı yollarda ise hasar oluştu.

Sağanağın sahil kesiminde ve şehir merkezinde etkisini sürdürdüğü öğrenildi.  İlçe merkezinde sağanak dolayısıyla derenin taşması sonucu çok sayıdaki binanın giriş ve zemin katını su bastı. Binaların girişinin kapanması dolayısıyla binalarda çok sayıda vatandaş mahsur kaldı.

Karadeniz Sahil Yolu civarındaki binaların önünde yaklaşık 1,5 metre su birikintisi oluştuğu görüldü, tarım arazileri ise zarar gördü.

Arhavi Devlet Hastanesi ile Arhavi İlçe Jandarma Komutanlığının da giriş ve zemin katlarını su bastı. Çok sayıda aracın ise suya kapılarak sürüklendiği görüldü.

Arhavi ilçe merkezine araç ulaşımını sağlayan köprü de tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.

Editör: TE Bilisim