AFAD Başkanı Yunus Sezer, AFAD Genel Merkezi'nde deprem felaketinin 15'inci gününde  saatler 13:23'ü gösterdiğinde kameralar karşısına geçti ve açıklamalarda bulundu.

41 BİN 156 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Arama kurtarma çalışmalarında sona doğru yaklaşıldığını belirten Sezer, çalışmaların Hatay ağırlıklı sürdüğünün altını çizerek, "Orada da yaklaşık 15 binada arama-kurtarma çalışması devam ediyor. Orada da büyük bir ilerleme var. Sona gelme noktasında çalışmalar sürüyor. Maalesef bugün yine vefat sayısında 41 bin 156 insanımızın hayatını kaybettiğini üzüntüyle duyurmak durumundayız" dedi.


 
"ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNİYOR"

AFAD Başkanı Yunus Sezer, deprem felaketinde 2 binin üzerinde enkaz çalışmasının yapıldığını belirterek, "Hatay dışında neredeyse bütün illerimizde devam ediyor ve arama kurtarma çalışmalarında sona gelinmiş durumda. Arama kurtarma çalışmalarının 35 bin 250 arama kurtarma personelimiz hem yurt içinden, hem yurt dışından destek verdiler. Şu anda da aktif olarak 19 bin 436 arama-kurtarma personeli çalışmalarına devam ediyor. Uluslararası alanda büyük bir destek gördük. Şu anda fiili olarak 11 bin 488 arama-kurtarma personeli değişik ülkelerden ülkemize geldi. Aktif olarak şu anda 3 bin 272 yabancı arama-kurtarma personeli çalışmasına devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"6 BİN 414 ARTÇI DEPREM KAYDEDİLDİ"
"KURU GIDA İHTİYACI VAR"

Perşembe'nin yeni Belediye Başkanı Cihat Albayrak Perşembe'nin yeni Belediye Başkanı Cihat Albayrak

Deprem bölgelerinde özellikle kuru gıdaya yönelik büyük ihtiyaç olduğunu belirten Sezer, "Vatandaşlarımızdan kuru gıda noktasında yardımlarının sürmesini bekliyoruz. İhtiyaç devam ediyor. 6 bin 414 artçı sarsıntı yaşanmış durumda. Özellikle ağır hasarlı ve acil yıkılıcak binalar var. Vatandaşlarımızın bu binalardan eşya taşıması veya farklı amaçla bulunmamaları gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim