Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Giresun'da ilk olarak Dereli-Doğankent Afet Konutları, işyerleri ve altyapı yatırımları açılış törenine katıldı. 

Burada vatandaşlara seslenen Erdoğan, bir felaketin ardından verdikleri sözü tutmanın bahtiyarlığı içinde olduklarını belirtti.

Dereli'de bir yıl içinde alt ve üst yapısıyla bütün binaları yapacaklarını söylediklerini ve bunları bitirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki çalışmalarda emeği geçen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile tüm kurumlara, yüklenici firmalara teşekkür etti.

Afetin olduğu günü unutmalarının mümkün olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

"BİZ SÖZ VERİRSEK YAPARIZ"

Buradaki törenin ardından Giresun şehir merkezine geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun’da Çotanak Spor Kompleksi, Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğal Gaz Dağıtım Hattı Altyapı Projesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına, Giresun'un tüm ilçe ve hanelerindeki vatandaşlara selamlarını göndererek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık üç yıldır gelemedikleri kente duydukları özlem ve sevdayı dile getirdi. "Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi eksiltmesin" dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları, mücadele arkadaşları lütfettiği için sizler gibi hemşehriler verdiği için ne kadar hamdetsem azdır" dedi.

"BALIKÇIYA DEĞİL VATANDAŞIMIZIN YANINA GİTTİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketi yaşandığında bakanlarla birlikte Doğankent ve Dereli'de olduklarını belirterek şöyle devam etti: "Balıkçıya gitmedik. Nereye gittik? Biz vatandaşlarımızın yanına gittik. Onlarla beraber olduk. Onların derdi ile dertlendik ama birileri de bakıyorsunuz bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor. Öbür tarafta kar, bora, fırtına esiyor hiç umurlarında değil. Bu belediye başkanlığını ben de yaptım. Hem de İstanbul'da ve böyle kar, bora, fırtına olacak, deprem olacak, sel olacak, yok Bodrum'a git, yok bilmem şuraya git, buraya git, bizim kitabımızda o yok, bizim kitabımızda halkınla beraber olacaksın halkınla."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem ve yangın afetlerinde bakanların Antalya'da, Muğla'da, Kastamonu'da, Bozkurt'ta olduğuna dikkati çekerek "Peki Cumhurbaşkanı neredeydi? O da onların yanındaydı, tek tek dolaştık, ne eksiği var? Traktör, traktörünü gönderdik. Ne eksiği var? Binalar yanmış yıkılmış, hemen o binalar da yapılıyor, aynen Dereli'de olduğu gibi niye? Sen devletsin, devlet. Sen onları kendi başına bırakamazsın. Hemen onların yanında yerini alacaksın. Eksikleri bir an önce gidereceksin, sel afeti mi oldu? Bunu gidereceksin. Çünkü görevim bunu gerektiriyor" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim