Başta Ordu olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı nedeniyle yağmurla birlikte adeta çamur yağdı. Sabah uyandıklarında araçlarının üzerini çamurla kaplı gören vatandaşlar büyük bir şaşkınlık yaşadı. Bu durum ise bütünr illerde sayıları gittikçe artan oto yıkamacılara yaradı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aslında toz taşınımı noktasında uyarılarda bulunmuştu. O uyarılar gerçek oldu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri başta olmak üzere çamurlu yağmur İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir ve Ordu'da da kendisini gösterdi. Sabahın ilk ışıklarında güne başlayan Ordulular, araçlarının çamur deryasına döndüğünü görünce şaşkına döndü. Özellikle sosyal medyaya tartışmalara yol açan çamurlu yağmur, kullanıcılar arasında insan sağlığına bir etkisinin olup olmayacağı konusunda yorumlar yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de daha önce yaptığı uyarılarında Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı olacağı uyarısını yapmıştı. Kuzey Afrika'dan taşınan toz bulutları komşu ülke Yunanistan'da etkili oldu.

BİR TEK ONLAR SEVİNDİ

Çamurlu yağmurun şokunu üzerinden atan Ordulular, bu kez araçlarıyla birlikte soluğu araç yıkama istasyonlarında aldı. Bu durumu sevinen tek kesim ise oto yıkama istasyonu sahipleri oldu.
Editör: TE Bilisim