AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve Elbistan ilçesi merkezli 7.6 büyüklüğünde iki depremde son durumu paylaştı.

Bu sabah saat 09:00 itibarı ile iki büyük depremin ardından toplam 4 bin 323 artçı depremin yaşandığını belirten AFAD'ın açıklaması şu  şekilde:

"Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 36.187 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 108.068 vatandaşımız ise yaralanmıştır (enkazdan sağ kurtulanlar, depremden etkilenenler ve deprem kaynaklı yaralanmalarla hastaneye başvuranlar) . 216.347afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir. 

Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, İtfaiye, Tahlisiye, MEB, STK'lar ve uluslararası arama kurtarma personelinden oluşan toplam 29.944 arama kurtarma personeli görev yapmaktadır. Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde diğer ülkelerden gelen ve görevi devam eden arama kurtarma personeli sayısı 11.488’dir. 

Ayrıca AFAD, Emniyet, Jandarma, MSB, UMKE, Ambulans Ekipleri, Yerel Güvenlik, Yerel Destek Ekipleri ve  9.908gönüllü dahil olmak üzere, sahada görevlendirilen sahapersonel sayısı ile birlikte bölgede görev yapan toplam personel sayısı 253.016’dır.

Ordu'dan komşu Tokat'a 'geçmiş olsun' mesajları yağdı Ordu'dan komşu Tokat'a 'geçmiş olsun' mesajları yağdı

Afet bölgesine başta ekskavatör, çekici, vinç, dozer, kamyon, arazöz, treyler, greyder, vidanjör vb. iş makineleri olmak üzere toplam 12.513 araç sevk edilmiştir."

Editör: TE Bilisim