Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda toplam 44 şüpheliden 43'ü yakalandı. 

"GÜLYALI'DA TOPLANINCA DÜĞMEYE BASILDI"

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaklaşık 6 ay boyunca telefonları dinenen, teknik araçlarla izleme ve fiziki takipleri yapılan şüphelilerden kendilerine yeni yapılanmanın mütevelli üyeleri olarak tanımlayan 10 kişi, Gülyalı'daki bir restoranda toplantı düzenledi. Bu sırada Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ordu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon için düğmeye bastı. Savcılık yazılı açıklamasında "10 şüpheli, Gülyalı ilçemizde bulunan bir restoranda toplantı halinde bulundukları sırada, himmet olarak aralarında topladıkları paralarla birlikte suç üstü yakalanmışlardır.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen ve örgüte ait olduğu değerlendirilen 370 bin TL, 100 bin 665 Dolar, 17 bin 150 Euro, 1.5 kilo altın, 1 adet ruhsatsız silah, 11 adet mermi ve şüphelilere ait dijital materyaller ve çok sayıda örgütsel dokümana el konulmuştur" ifadelerini kullandı. 

"AKTİF BİR KAMU GÖREVLİSİ VE EŞİ DE GÖZALTINDA"

Açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen soruşturmada, şüphelilerden 16'sının KHK'larla ihraç edilmiş kamu görevlisi olduğu belirtildi. Deliller toplanırken örgütün yeni mütevelli, eğitim ve kadın yapılanmasının çökertildiği aktarılan açıklamada, derinleştirilen soruşturmada FETÖ'nün hücrelerinin halen aktif olduğu da vurgulandı.

CEZAEVİNDEKİ FETÖ'CÜLERİN AİLELERİNE 'SÜT DAĞITIMI' ADIYLA YARDIM

Soruşturma sırasında yapılan aramada ele geçirilen parayla, cezaevinde bulunan örgüt üyelerinin ailelerine 'süt dağıtımı' adı altında yardım yapıldığının belirlendiği aktarılan açıklamada, "Ayrıca ev kiralayıp örgüt üyelerinin çocuklarına eğitim verildiği ve şüphelilerin yurt dışına kaçan örgüt üyeleri ile görüntülü görüşmeler yaptıkları da tespit edildi. Soruşturma kapsamında, daha önce tutuklanıp ihraç edilen, ardından göreve iade edilen ve halen aktif görevde bulunan bir kamu görevlisi ile eşi de gözaltına alındı" ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilisim