Her hafta Pazartesi günleri Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı, bugün de gerçekleştirildi.
 
Valilik Toplantı Salonunda, yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısına, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Kumru Kaymakamı Hüseyin Aydın, diğer İlçe Kaymakamları video konferans yoluyla, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Yusuf Mercan, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın katıldı.

Ordu Valiliği'nde gerçekleştirilen COVİD-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı'na katılan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın, "Vaka başı temaslı sayıları bizim için önemli. Pozitif vakaların temaslılarını iyi tespit edersek, vaka sayısının artmasını da önleriz. Bunun için de test ve filyasyon sürelerini kısalttık. Pozitif vakaların temaslılarını tespit ettiğimiz andan itibaren filyasyon ekiplerimizce hemen tedavilerine başlıyoruz" dedi.

"TEST VE FİLYASYON SÜRELERİNİ KISALTTIK" 

Aşı olmasına rağmen Koronavirüs'e yakalanan ve tedavi sürecini tamamlayan Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu da, "Ülkemizde bir mutant virüs gerçeği var. Bu konuda herkes çok dikkatli ve duyarlı davranmalı. Okullara giden öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz çok dikkatli olmalılar. En ufak bir belirtide sağlık çalışanlarımızla iletişime geçmeliler. İzole edilen vatandaşlarımız, asla izole edildikleri yerden dışarıya çıkmamalılar. Biz onlara her konuda yardımcı oluruz. Pozitif vakaların, virüsü bir başkasına bulaştırmasının önüne geçebilmek için Sayın Valimizin bizlere sağladığı imkanlarla filyasyon, test ve temaslıları tespit etme süreklerini olabildiğince kısalttık. Bu da bizlere vakalara daha kısa sürede müdahale etmek imkanı sağlıyor" şeklinde konuştu.

VALİ SONEL: "HEP BİRLİKTE BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ"

Koronavirüs salgın hızını azaltmak için Ordu'da topyekûn bir mücadele verildiğine dikkat çeken Vali Tuncay Sonel, "Kontrollü normalleşme sürecinin başladığı günlerde Sağlık Bakanlığımızca açıklanan tabloda ilk sıralarda olan ilimiz, alt sıralara doğru gerilemektedir. Rehavete kapılmadan çalışmalarımızı aynı ciddiyetle sürdüreceğiz. İçişleri Bakanlığımızın denetim talimatları doğrultusunda, 19 ilçemizde ve yaşamın tüm alanlarında denetim faaliyetlerimizi, vatandaşlarımıza, esnaflarımıza rehberlik edecek şekilde sürdüreceğiz. Covid-19 asla ihmale gelmez. Sahaya tam anlamıyla basacağız. Biz, bize düşeni tam manasıyla yerine getireceğiz. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, güvenlik güçlerimiz, kamu görevlilerimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız herkes büyük bir özveri ve gayretle çalışıyor. Muhtarlarımızı, din görevlilerimizi de bu işe dahil ederek, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnanıyorum ki hep birlikte bu işin üstesinden geleceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim