Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in başkanlığında bugün gerçekleştirildi. Başkan Güler, Kirazlimanı Mahallesi'nde yıkımına başlanan çok katlı inşaatlara ilişkin ilk resmi açıklamasını da burada yaptı. 

"ORDU'MUZA YAKIŞMAYAN BELDE EVLER"

Belediye Meclis Toplantısı'nın başında konuşan Başkan Güler, "Kanuna aykırı, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, plan tekniğine ve kamu yararında olmayan, görüntü kirliliğine sebep olan ve güzel Ordu'muza yakışmayan Belde Evleri'nin yıkımına başladık. Hayırlı olsun" diyerek sözlerine başladı. 

"YANLIŞ BAŞLAYAN BİR İŞ DOĞRU BİTMİŞTİR"

Amaçlarının daha yaşanabilir bir kent olduğunun altını çizen Başkan Güler konuşmasının devamında, "Bildiğiniz gibi karar 6 Şubat'ta verilmekle birlikte Belediye'mize 10 Şubat'ta tebliğ edilmiştir. Bugün 11 Şubat'ta da gereğini yerine getiriyoruz. Bu hukuksuz durumu belediyemize ve halkımıza mal etmeyeceğiz. Göreve geldiğim ilk günden beri her işlemi erdem ve devlet terbiyesini ön plana çıkararak yürüttüm. Yerel ve diğer ulusal basında da bu konuya ilişkin haberler çıktı. Buna devlet terbiyemizden dolayı bir açıklama yapmaktan kaçındım. Yanlış başlayan bir iş doğru bitmiştir. Ordu halkının Anayasal hakları, hak ve hukuklarının üstünlüğü temel ilkemizdir. Daha önce de belirttiğim gibi bizde yanlışa yer yoktur. İnşallah Ordu'muz için bu güzel birk başlangıç olur" ifadelerini kullandı.

"ORADAN YARARLANMAK HERKESİN HAKKIDIR"

Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinden gelen soruları da yanıtlayan Başkan Hilmi Güler, "Burada başta kıyı kenar çizgisi olmak üzere inşaatın yapılma şekli hukuka aykırıdır. Detaylarına girmek istemiyorum. Dolayısıyla buradaki Kıyı Kanunu en önemli unsurdur. Daha önce de alınan kararımız vardı. Yürütmeyi durdurma almıştık. Yürütmeyi Durdurma Kararı kaldırıldı ayın 6'sında. Gerekçeli kararı da dün geçti ve dolayısıyla bugün biz gereğini yaptık. Yani burada tamamen yasalara aykırılık söz konusudur. Diğer detayları ayrıca vardır ama buradaki esas Kıyı Kanunu. Herkesin Anayasal hakkıdır, oradan yararlanmak herkesin hakkıdır. Diğer detaylar var ama onlara şu anda girmem gereksiz, ama bunu ayrıca ilgili arkadaşlarla detaylı konuşabiliriz. Ayrıca ilgili birimlerimiz de bildirebilir" şeklinde konuştu.

"TAZMİNATLAR HALKIMIZA VE BELEDİYEMİZE MALOLMAYACAK"

İnşaatların yıkımı konusundaki tazminatların ne olacağı şeklindeki bir soruya ise Başkan Güler, "Ben size şunu söyleyeyim. Bu hukuksuz durum, Belediye'mize ve halkımıza malolmayacak. Onu söyleyebilirim size. Tabi ki, her olayın bir tazminat kısmı olabilir. Hakkını hukukunu herkesin muhataplarımızın da, orada yatırım yapanların da hakkını gözetmek durumundayız. Şunu söyleyebilirim, dosyanın durumunu bildiğim için söylüyorum. Bu halkımıza ve Belediye'mize yük olmayacak, mal olmayacak" dedi.  

Editör: TE Bilisim