ORDU - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, beraberinde Türkiye Gençlik Vakfı Başkanı İsmail Emanet ile birlikte TÜGVA Ordu İl Temsilciliği Hizmet Binası'nın açılışı için Ordu'ya geldi. Altınordu'da üst seviyede güvenlik önlemlerinin alındığı Erdoğan'a, Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan ve ilçe belediye başkanları da eşlik etti.
Açılışın ardından düzenlenen konferansta konuşan Bilal Erdoğan, İstanbul'da yapılar çalışmalar hakkında bilgi verdi, 2014 yılından itibaren yapılanması tamamlanan 9 sivil toplum örgütleri bulunduğunu açıkladı.

"CUMHURBAŞKANLIĞI TEMSİLCİSİ GÖREVİM YOK"

Düzenlenen konferansta Erdoğan, "Türkiye İmam Hatip Okulları Platformu Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi" olarak takdim edildi. Erdoğan kürsüye çıkar çıkmaz böyle bir görevinin olmadığını söyledi: "Beni Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi diye takdim ettiler ama böyle bir görevim yok aslında ben kendimi daha çok İlim Yayma Vakfı Temsilcisi olarak görmek isterim. Ancak tabi arkadaşlarımız sağolsunlar Cumhurbaşkanımızın bizim burada bir gözü kulağı gibi olmamızı arzu ediyorlar. Nitekim kendisi sorduğu zaman gerektiğince bilgi vermeye gayret ediyoruz."

BİLAL ERDOĞAN: "TEOG GÜNDEMİMİZDE HİÇ OLMADI" 

Bu tür toplantıları Anadolu'nun dört bir yanında yaptıkları için kendileri hakkında çeşitli söylemler üretildiğini vurgulayan Bilal Erdoğan, "Son TEOG meselelerinden tutun da, İstanbul'un belediye başkanına varıncaya kadar her şeyi bir şekilde bize bağlamaya çalışıyorlar. Ancak şunu özellikle belirtmek isterim. Benim vakıfçılık anlayışım kesinlikle bu değil, inanın ne bu TEOG gelişmesinde, ne de başka gelişmelerde benim Cumhurbaşkanımıza bir telkinim olmamıştır. Bu konudaki fikirlerimi sivil toplum ortamlarında konuşmuşuzdur ama asla ki, bana da sürpriz olmuştur. Bizim STK koordinasyonunda TEOG gündemimizde hiç olmadı" diye konuştu.   
Editör: TE Bilisim