Ordu'da yapılan çalışmaların dünyanın gidişatına uygun belediyecilik anlayışıyla ele alındığını ifade eden Başkan Güler, 2020 yılı içerisinde 100-200 yılda bir olan salgın felaketi yaşandığını, sağlık ordusu ve vatandaşlarla bu sıkıntının üstesinden gelmeye ve hissettirmemeye çalıştıklarını söyledi. 

Göreve geldikten sonra klasik belediyecilik anlayışından daha çok sosyal belediyecilik anlayışını tercih ettiklerini ifade den Başkan Güler, şöyle konuştu: 
"Belediyeciliğe Ordu'da değil, 1994 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızla başladım. Buradaki tecrübelerimizi Ordu'ya taşımaya çalıştık. Ordu'da ilk iddiamız gönül belediyeciliği sonrasında teknik belediyecilik ve üçüncüsü de vizyoner belediyecilik. Ordu'da yapılan çalışmalarımız Dünya'nın gidişatına uygun belediyecilik anlayışıyla yapılıyor. Normal belediyeciliği herkes yapar. Biz sosyal belediyeciliğe ağırlık verdik ki, kimse aç ve açıkta kalmasın diye. Pandemi döneminde işlerimizi aksatmadık hatta daha da çok çalıştık. Ekonominin zor döneminde para harcamadan veyahut para kazanarak yapacağımız işleri hayata geçirdik. Bütün yılların rekoru olan 850 km'den fazla yol yaptık. OSKİ ekiplerimiz 583 kilometre hat yaptı. İlimize yeni iş makineleri kazandırdık. Türkiye'nin belediyecilikte en önemli sorun olan çöp meselesini Ordu'da çözüme kavuşturduk. Boztepe, Hoynat Adası, Ünye Çamlık vs. bambaşka hale getirildi. Türkiye'nin değişik yerlerinden Ordu'da yaşamak isteyenler var" diye konuştu.

"ORDU ÇAĞDAŞ BİR KENT OLACAK"

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'nun Ordu ziyaretine dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Güler, çevre yolunda çalışmalar çok güzel ilerlediğini kaydetti. Başkan Güler, "Şantiyede toplantı yaptık. Bakan bey zaten çok teknik bir arkadaşımız. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde birlikte çalışmıştık. Pırıl pırıl bir insan. Çevre yolunu ve bağlantılarını konuştuk. Çok başarılı bir Valimiz var onunla da iftihar ediyoruz. Şehir Hastanesinin oradan şehre bağlanma konusu konuşuldu. Çambaşı, Gölköy yolu, Akkuş yolu hepsi masaya yatırıldı. Ordu hem sahil yoluyla hem de çevre yoluyla trafikte rahat hareket edilecek çağdaş bir kent olacak. Pandemi kalktığında burası bambaşka bir çekim merkezi olacak" dedi.  

"ŞEHİR HASTANESİ ORDU'YA BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAYACAK"

Şehir Hastanesi'nin Ordu'ya büyük bir avantaj kazandıracağını ifade eden Başkan Güler, "İhalesi yapıldı. Aşağı yukarı 1000 yataklı, çağdaş bir hastane olacak. Ordu'ya büyük bir avantaj getirecek. Ordu'da çok kaliteli doktorlarımız var. Biz turizme bakarken işin sağlık turizmi kısmını da ele almak istiyoruz. Burada çok iyi sağlık turizmi de kurulabilir. Şehir hastanesi noktasında epey bir kaybımız oldu. Bunu telefi etmeye çalışacağız. Sağlık Bakanımız da konuyu yakından takip ediyor. Hastanemiz de yapıldığında burası dört dörtlük bir şehir olacak" diye konuştu.

"BENDEN KLASİK BELEDİYECİLİK BEKLENMEMELİ"

Ordu’da klasik belediyecilik dışında önemli işlere imza atıldığına dikkat çeken Başkan Güler, şu değerlendirmede bulundu: "95 iş makinası alarak mal sahibi olduk. Çevre hizmetleri için de 18 yeni araç daha aldık. Modern şehircilikte atık sorunu çok önemli. Bunun da bertaraf edilmesi gerekiyor. Ordu aslında şanslı illerimiz arasında. Katı atık bertaraf tesislerimiz var. Enerji üretecek şekilde gidiyoruz. Şimdi çöplerin toplanması ve sıfır atık konusu var. 19 ilçede çöpleri ayıracağız. Onlar baştan organik ve inorganik olarak ayrıldığında daha uygar bir çalışma olacak. Çöp aynı zamanda bir kaynak bundan enerji ve toprak üretilebiliyor. Bu anlamda çalışmamız var. Organikleri öğütüp ondan gübre yaparak değişik bahçe ürünleri elde etmeye çalışıyoruz. Bu işin enerji boyutu var. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Kısacası organik ve inorganikleri ayırdığımız zaman burada çağdaş bir çalışma olacak. Enerji verimlilik konusu çok önemli bir dönüşümdü. Bunu bakanlığımız döneminde yaptık. Bunlar Cumhuriyet tarihinin en önemli dönüşümleriydi, şimdi belediyecilikteki dönüşümü yapıyoruz. O nedenle benden klasik belediyecilik beklenmemeli. Belediyecilik gerçek ilişki kurma sanatı ve çözüm merkezi. Onun için şikâyet etmeye hakkımız yok. O nedenle çözüm bulacağız bu da bize mutluluk veriyor" dedi. 

"TEŞEKKÜR ETMEYİ UNUTMUŞUZ"

CHP'li Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe'nin Büyükşehir Belediyesi yol çalışmaları dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'e pankart asarak teşekkür etmesini değerlendiren Güler, şöyle devam etti: 

"Aslında olması gereken bir durum. Doğru olan bir şeyi biz yadırgıyoruz. Yapılan çalışmaların karşılığında olması gereken teşekkür etmektir. Çünkü bende görevimi yapıyorum, Gülyalı Belediye Başkanı da görevini yapıyor. Aslında teşekkür etmeye de gerek yok. Ama o kadar teşekkür etmeyi unutmuşuz ki, bu durum bile istisnai bir olay gibi gözüküyor. Çok enteresan bir şey. Toplumun geldiği noktaya bakın. Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 94 yılında görev yaparken de aynı tutum içerisindeydik. O dönem Sayın Sözen ile birlikte çalışırdık. Burada da ben aynı doğrultuda çalışmaya devam ediyorum. Normali bu, olması gereken de zaten bu durumdur. Kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden çalışmak. Toplum olarak teşekkür etmeyi unuttuğumuz için bu yadırganacak bir durum gibi geliyor. Ama kesinlikle olması gereken budur. Ordu üst kimliğine yakışır bir şekilde 19 ilçemiz ile bütün halde çalışıyoruz." 

Editör: TE Bilisim