Ordu'da DEAŞ operasyonu gerçekleştirildi! Ordu'da DEAŞ operasyonu gerçekleştirildi!

Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili adayı Prof.Dr.Mahmut Özer Ordu'dan yaptığı canlı yayında TRT Haber'den Mustafa Ustanıl'ın sorularını yanıtladı. 

Ordu'da ilk kez milletvekili adaylığı deneyimi yaşadığını dile getiren Bakan Özer, "Türkiye'nin dört bir yanı gerçekten çok güzel, ama Karadeniz yeşiliyle, mavisiyle, kültür-sanata olan ilgisiyle, kadim geleneklerine olan bağıyla bambaşka. Ordu benim için bir şans. Yeşil ve maviyi eskiden beri seviyorum. Ordulu vatandaşlarımızla birlikte yaklaşık 1 aydan beri çok yoğun bir mesai geçirdik. Onların ilgisini görmekten, hayatına kolaylaştırmak için adım atmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah 14 Mayıs'tan sonra da el ele vererek çok daha güzel yolculuklara çıkacağız" ifadelerini kullandı.

İLK KEZ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU

İlk kez milletvekili adayı olarak seçimlere katıldığını dile getiren Bakan Özer, "Bizim için de farklı bir deneyim oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nda 81 il için gece gündüz çalışırken, bir anda farklı bir ortamda bu süreci deneyimliyoruz. Çok keyifli bir süreç geçiyor. Bir aydır Ordulu vatandaşlarımızla hemhal oluyoruz. Onların dertlerini dinliyoruz, yapılanları anlatıyoruz, vakit geçiriyoruz, yemek yiyoruz, çay içiyoruz. Benim için çok farklı keyifli bir deneyim. İlk kez milletvekili adaylığı gerçekleşti. Tabi bakanlık ile birlikte milletvekili adaylığını yürütebilmek öyle kolay birşey değil, yani Türkiye'nin en büyük bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı, ama Allah'a şükür vatandaşın yüzündeki tebessüm tüm yorgunlukları attırmaya vesile oluyor. Ben gerçekten bu deneyimi kazanabilmekten büyük mutluluk duyuyorum, öyle kolay bir deneyim değil.  Sayın Cumhurbaşkanımıza da böyle bir fırsat verdiği için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

BAKAN ÖZER: "14 MAYIS'A KADAR SÖZ VERDİĞİM HERŞEYİ ÇÖZECEĞİM"
"FATSA ÇEVRE YOLU YATIRIM PROGRAMINDA DEĞİLDİ"

Kendisinin milletvekili adaylığının yanı sıra Milli Eğitim Bakanı olmasının da Ordu için bir avantaj olduğunu dile getiren Bakan Özer, "Biz istediğimiz her bakana ulaşabiliyoruz. Gerçekten şu 1 ay içerisinde uzun yıllar bekleyen çoğu problemler çözüldü ve benim şöyle bir şeyim var, vatandaşa da sözüm var. 14 Mayıs'a kadar söz verdiğim herşeyi çözeceğim. Ya bütçesi gelecek, ya yatırım programına girecek veyahut da projesi başlayacak. Şu ana kadar söz vermiş olduğumuz herşeyi büyük oranda, yani yüzde 90'lar seviyesinde gerçekleştirmiş olduk. Örnek vereyim, Fatsa Çevre Yolu. Fatsa Çevre Yolu yıllardan beri kronik olan bir problemdi yani Fatsa özellikle bayramlarda trafiğin en fazla sıkıştığı ve vatandaşların muzdarip olduğu sadece Ordu için değil, bölge için de Trabzon için de çok kritik bir projeydi. Yaklaşık 23 km uzunluğunda, tünellerin, köprülerin, kavşakların olduğu çok devasa bir proje. Bu proje yatırım programında değildi, hemen yatırım programına aldık" şeklinde konuştu.   

Editör: TE Bilisim