İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar 39 bin 672 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

Bakan Soylu, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Depremin ilk saatlerinden itibaren birçok bakan, kamu görevlisi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve gönüllülerle bölgede bulunduklarını, yaraları sarabilmek için hep birlikte mücadele ettiklerini anlattı. 

"ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE TAMAMLANDI"

Depremden etkilenen yerlerde arama kurtarma yapılan bina sayısının 20 binin üzerinde olduğunu ifade eden Soylu, "Şu ana kadar 39 bin 672 vatandaş yaşamını yitirdi." dedi. Soylu, arama kurtarma çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığını bildirdi.

"82 BİNDEN FAZLA BİNA" 

Bakan Soylu, Antakya'da yaptığı açıklamada da "Bu ölçekteki depremde sadece arama-kurtarma yapılan bina sayısı 20 binin üzerindedir. Şu ana kadar da 82 bin bina da hem yıkık, hem ağır hasar, hem de acil yıkılacak kodu konulmuştur. Şu ana kadar 39 bin 672 vatandaşımızı kaybettik. Altını çizmemiz gereken bir başka mesele de, şu ana kadar arama-kurtarma çalışmalarının önemli bir ölçüde tamamlandığı, yaklaşık 300 binada şu anda arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği, bunun bir bölümünün Hatay Antakya'da, bir bölümünün Kahramanmaraş'da, çok az bir sayının Adıyaman'da ve yine bir tanesinin de Diyarbakır'da devam ettiğini söyleyebilirim." 

Altınordu Belediyesi'nde 'borç' tartışması başladı Altınordu Belediyesi'nde 'borç' tartışması başladı

"HOLLANDA'DIN İKİ KATI"

"250 kilometre fay hattı ve yaklaşık 99 bin 362 kilometre kare. Macaristan'dan büyük, Portekiz'den büyük, İrlanda'dan büyük, Çek Cumhuriyeti'nden büyük, Hollanda'nın iki katı. Yani büyük bir afet alanında çok güçlü, yerkürenin gördüğü karadaki en büyük depremlerden birisi. Devlet bütün imkan ve kabiliyetini sevk etmektedir. AFAD ölüm sayılarını açıklamaktadır. Enkazdan yaralı olarak kurtarılanların sayılarını açıklamaktadır. Burada çok büyük bir operasyon yürüttüğümüzü açıklamak istiyorum." şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim