Ordu'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye başkanları, siyasiler ve basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen Ortak Akıl Toplantısı'nda gündeme damgasını vuran olay, son günlerde bazı kesimler tarafından hedef tahtasına oturtulan imar konusu oldu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, özellikle yeşil alanlar ve ağaçlandırma noktasında açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı: 

"ORDU YEŞİL ALANA İHTİYACI OLAN BİR İL DEĞİL"

"Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi imar revizyonunda Altınordu ilçesinde son 6 ay içerisinde bin 400 dönüm yeşil alan oluşturdu. Stadyum 66 dönüm tamamı yeşil alan olacak. Bunların yanında biz Büyükşehir Belediyesi olarak son 3 yıl içerisinde 16 bin ağaç diktik. 16 bin. İhtiyacı var Ordu'nun. Ordu yağmuru bol bir il. Bana söyler misiniz? Burayı bu tür taşla ya da mermerle döşemediğimiz takdirde, 365 günün meteorolojik verilere göre 260 günü yağmurlu olan bir ilde nasıl bir seyrüsefer yapacaksınız? Ordu coğrafi bütünlüğü itibarı ile yüzde 89'u yeşil olan bir il. Bizim sert zemine, bizim düzgün alanlara, ağaç dışı alanlara ihtiyacı var. Yeşil alana ihtiyacı olan bir il değil." 

Özellikle Durugöl Mahallesi'ndeki alan hakkında gelen eleştirilere de yanıt veren Başkan Yılmaz, özellikle bu konuda "Müsade ederseniz, şehre 32 sene çöp döken adam konuşmasın" ifadelerini kullandı. İşte o açıklamalar:

"ŞEHRE 32 SENE ÇÖP DÖKEN ADAM KONUŞMASIN"

"48 milyon liraya aldık. 8 ay önce aldığımız bu alanı özel proje alanı adı altında 107,5 milyon liraya sattık. Şimdi Durugöl'deki 72 dönümlük alan. Adam sahil şeridine geldi yaptı oteli, kalına yeşil ilan etti. Ne diyeceksiniz? Yatırımcı burayı aldığı zaman para da kazanması lazım. Satılan yer kimin? Özel mülkiyet. Neyi eleştiriyoruz? Nitekim Belde Otel de aynısı oldu. Yer bize aitti, sattık. Ordu yeşile değil, sert zemine ihtiyacı olan bir il. Konuştuğumuz konular da göreceli. Müsade ederseniz, şehre 32 sene çöp döken adam konuşmasın. 32 sene çöp döken konuşmasın. Bu memlekette 22 katlara evet diyenler, 25 katlara evet diyenler bari bu konuyla ilgili konuşmasın. Katlarla ve imarla ilgili biraz gezmek lazım. İstanbul'daki mimariyle Ankara'daki mimari Ordu'yla aynı değil. Bizim gibi illerde zaten 17 kat ve yukarısını bakanlık yasaklamış. 17 kat ve yukarısı yok."

"BİZ ÇOK GEÇ KALDIK"

Ordu'nun özellikle Büyükşehir Belediyesi ilan edilmesinden sonra yaşanan değişim ve hizmetler konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, "Memleket için ortak paydamız bu salondan çıkacak fikirlerdir. Biz çok geç kaldık. Millet koşarak gitti. Kendi iç kavgamızla patinaj ettik, araçlarımız hareket etmedi. Biz obez bir il olduk. Obezlikten kurtulmanın yolu yürüyerek gitmek değil, koşarak gitmek. Büyükşehir Belediyesi koşarak giden bir iradeyi ortaya koydu. Bizim başarıya ihtiyacımız var. İç kavgalardan uzaklaşmak suretiyle aradaki farkı kapatmaya ihtiyacımız var. O kapatmanın yolu, asgari müştereklerde bir olmaktır" dedi.
Editör: TE Bilisim