ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi, kıyı kenar çizgisini ihlal eden yapılara karşı almış olduğu yıkım kararını uygulamaya devam ediyor. Efirli'nin ardından yıkımlara bu kez de, Altınordu ilçesi sahil bandında bulunan bir restoranın yıkımı yapıldı. Hakkında yıkım kararı olmasına rağmen 22 yıldır bir türlü yıkılmayan o restoran Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı tarihi bir kararla yıkıldı. Halkın kullanması gereken alanları mesken tutarak, yasalara aykırı bir şekilde adeta rant kapısı haline getirilen çeşitli bina ve işletmeler artık yerle bir ediliyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da, yıkım çalışmalarını bizzat yerinde takip etti. Yılmaz, "Mahkemeyle kesinleştiği halde 22 yıldır yıkım kararı var. Geçmiş yıllarda bu bina, bu ucube niye yıkılmadı? Nasıl korundu? Niye korundu? Bu soruların sorulması lazım" diye konuştu.

"SIRA BOZTEPE'DE!"

Başkan Yılmaz, sırada Boztepe'nin olduğunu belirterek, yasalara aykırı olarak dikilen bina ve işyerlerinin de yıkılıcağını söyledi. Yılmaz, "Boztepe'ye de girmek suretiyle, orada da bir takım tecavüzler var. O bölgelere de gireceğiz." dedi. 
Editör: TE Bilisim