ORDU - Demokrasi şehitlerimizi anma çerçevesinde Ordu Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen programa Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gazi derneklerinin başkanları ile şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Ordu Garnizon Şehitliğinde gerçekleştirilen anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında şehit olan 249 vatandaşımız başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diledi.
 
Vali Yavuz, hain darbe teşebbüsünde gazi olan vatandaşlarımıza da şifa dileklerini ileterek, 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü tüm Ordululara ülkemize, vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkmak üzere meydanlara gelmeleri yönünde çağrıda bulundu.
 
Program, şehitlerimiz için verilen Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından, protokol mensuplarının şehit mezarlarına gül bırakmasıyla sona erdi. Daha sonra 15 Temmuz demokrasi şehitlerimiz için Altınordu Orta Camii'nde Mevlid-i Şerif okundu.
Editör: TE Bilisim