MANİSA (SOMA) - Soma'daki maden ocağında çocuk işçi çalıştırılıyor muydu? Öyle demişti Cemal Yıldız'ın dayısı. 15 yaşında demişti. Dayı öyle söyleyince, Türkiye ayağa kalkmış, gözler hem Enerji Bakanı Taner Yıldız'a, hem de Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e çevrildi. İşte o soru işareti bugün kalktı. 
"İSPATLASINLAR, İSTİFA EDERİM"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden ocağında 15 yaşında çocuğun çalıştırıldığı şeklindeki iddialara sert tepki gösterdi. Bakan Yıldız, "15 yaşında bir çocuğun burada çalıştığını iddia edenler yalancının ve müfterinin tekidir. 15 yaşında çocuk kim ispat etsinler. Burada 15 yaşında bir çocuk çalıştırıldıysa ben istifa ederim. Bu iddiayı ortaya atanlar ispatlayamazsa ne yapacaklar" şeklinde sordu.

"15 DEĞİL, BU DELİKANLI 19 YAŞINDA"

Konuyla ilgili bir başka açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten geldi. Bakan Çelik şu ifadeleri kullandı: "Kayıt dışı çalışma olduğuyla ilgili bize bir bilgi gelmedi. Bir 15 yaşında bir çocuğun çalıştırıldığı şeklinde bilgi geldi. Arkadaşlarımıza talimat verdim. 15 yaşında değil, bu delikanlının 19 yaşında olduğunu tespit ettik. Bunun da olmaması sevindirici bir durum." dedi. 
Editör: TE Bilisim