ORDU - Dr.Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, eski Bakan ve Turkcell Yönetim Kuruyu üyesi Dr.Mehmet Hilmi Güler'in yanı sıra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, OBB Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, öğretmenler ve öğrenciler  katıldı.
 
"Yeni Nesil İçin Yeni Nesil Eğitim" hedefi ile başlatılan sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirilmesi nedeniyle düzenlenen programda bir konuşma yapan Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı ve Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Mehmet Hilmi Güler, ilk olarak programa davet edilen ancak yoğunluğu nedeniyle katılamayan Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof.Dr.Aziz Sancar'ın gönderdiği mesajı okudu. Güler, "Gerçekten bugün mutlu bir günümüz. Benim için biraz daha farklı. Bugün doğduğum, büyüdüğüm, gençliğimin geçtiği bu güzel ilde, güzel çalışmaları yapmanın bir odağı olarak bu merkezi kurduk. 3 gündür değerli öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle, müdürümüzle buradaki çalışmaları değerlendiriyoruz. Ayrıca burada Milli Eğitim Bakanlığımızın çok önemli iki gönüllü ve gönül adamı, aynı zamanda savaşçı iki bürokratı ve genel müdürümüzle değerlendirmeler yaptık geç saatlere kadar. Bu merkezi daha nasıl iyi bir noktaya götürebiliriz? Türkiye'de yeni Aziz Sancar'ları nasıl çıkartırız? Bilim ve teknoloji yarışında ülkemizi nasıl ilk ona sokarız? Bunları düşünüyoruz. Çünkü böyle bir hedefimiz var.  2023 hedefimiz var. Bunu oluşturmak için teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir ülke olmamız gerekiyor. Bunun da ana unsuru eğitim olmakla beraber, bilim ve teknoloji temeli bir mimariden geçiyor. Bu bakımdan çalışmalarımız son derece önemli" dedi.
 
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, "Gençlerimiz arasında son derece yetenekli, son derece zeki deha düzeyinde bilgi ve donanıma sahip çocuklarımız var. Bunların büyük bölümü bu yeteneğinin farkında olmadan dahi olduğunun farkında olmadan hiç kimseye yararlı olamadan bu dünyadan göçüp gidiyor. Bunların ortaya çıkarılması onlara bazı imkânlar verilmesine bağlı. Bizim en büyük kazanımız genç nüfusumuz eğer bunları çok iyi yetiştirebilirsek içlerinden deha düzeyinde olanları bulup çıkartabilirsek bu memleketi Amerika'dan daha ileriye götürebilirler" diye konuştu.
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da konuşmasında, "Dördüncü sanayi devrimi olarak adlandırılacak bundan sonra bir bilim olacaksa, bu bilim ve teknoloji alanında belki yazılım alanında belki buradaki çalışmaların türevleri alanında olacaktır. Bu çerçevede de bir yerde okumuştum yüzde 2,5 üstün zekalı, binde birlik bir oranla toplumumuzun dahi seviyesi çocuklardan oluşan yaşam alanında bulunuyoruz. Bu çocukların değeri ve kıymetini anlayamama sorununu da yaşayabilir, bu çerçevede okullarla birlikte onlarla eşgüdüm çalışmayı yapacak bilim merkezinin, Türkiye'de sayılı merkezlerden birisi olan bilim merkezinin, ilimizde olması bizim için de bir kazançtır. Bu çerçevede sayın bakanımızın olumlu kanaatleri paylaştığı ve aldığımız bilim merkezi adı altında inşallah Karşıyaka mahallemizi TÜBİTAK'la birlikte konseptini bugünlerde belirlemeye gayret gösterdiğimiz yüzde 50'sini Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediği, kalan donanımı ve yazılımını da TÜBİTAK'ın üstleneceği Türkiye'de şu anda 4 ilde olan bilim merkezi projesini yakın bir zamanda hayata geçireceğiz" diye konuştu.
 
Program, konuşmaların ardından öğrencilerin yaptıkları proje sunumları ile sona erdi.
Editör: TE Bilisim