Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen il ve ilçe milli eğitim müdürleri, il genelindeki okul müdür ve yöneticilerinin katıldığı konferansta Vali Yavuz, Ordu'da gerçekleştirdiği okul gezilerindeki izlenimlerini paylaştı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, eğitimcilere özellikle siyasetle uğraşmamaları gerektiğini noktasında uyarılarda bulunarak, toplumda karşılığı olan bir öğretmenin de aynı toplum içerisinde istediği gibi davranamayacağını vurguladı. Vali Yavuz, "Ben Boztepe'de istediğim gibi otururum diyemez öğretmen. Bu benim özel hayatım kardeşim, kimse karışamaz diyemez. Ben istediğim gibi giyinirim, istediğim gibi konuşurum diyemez. Sosyal medyada istediğim kadar atıp tutarım diyemez. Çünkü sizin öğrencileriniz var. Muhatap olduğunuz bir kitle var. Sizi örnek alan insanlar var. Bu benim siyasi görüşüm, her görüşü fütursuzca insanlar söyleyemez. Eğer bunları söyleyecekseniz devlet memuriyetini çıkartırsınız üzerinizden istediğinizi söyleyebilirsiniz. Gayet doğal, ama devletin imkanlarını kullanarak siz bunu yapamazsınız. Bu ahlaki bir tutum değildir. İnsanlar siyasi parti bayrakları alıp dolaştıramaz" diye konuştu.

"SİYASET YAPAN EĞİTİMCİLERE İSTİFA TAVSİYESİ"

Öğretmenlerden ve okul yöneticilerinden, siyasi ideolojilerini öğrencilere empoze etmemelerini isteyen Vali Yavuz, "Bunu yapacaksanız yapacağınız birşey var. İstifa edeceksiniz, gidiceksiniz siyaset yapacaksınız. Ya da mevcut sistemi değiştireceksiniz o zaman. Ben yaptırtmam size öyle. Demek ki, benim yerime siz olsanız başka şey yapacaksınız. Ben istisnai memurum. Siyaset yapsam ben yaparım. Ben yapsam da, kimse niye yapıyorsun diyemez hukuken. Bir kendinize gelmeniz lazım. Eğitim camiasının saygınlığını konuşuyoruz, saygınlığı biz bozuyoruz" ifadelerini kullandı. 

"OKUL YÖNETİCİSİ SAYGINLIK UYANDIRMALI"

Özellikle derin yakalı üst kıyafetler ve yırtık kot pantolon giyerek mesaiye gelen öğretmenlerin kılık kıyafet disiplinlerini de eleştiren Vali Yavuz, "Öğretmenin, okul yöneticisinin bir saygınlık uyandırması gerekir. Ben, hiç kılık kıyafete kafayı takan birisi olmadım, ama bugün geldiğimiz noktada, felakete doğru gidiyorsunuz. Eğitim kurumlarını gezdiğimizde gördüğüm manzara şudur:  Artık öğrenci öğretmenine saygı göstermiyor, veli hiç göstermiyor. Yakası bağrı açık, üzerinde yırtık kotla derse giren öğretmene öğrenci saygı duyar mı? Veli saygı duyar mı? Giderek kuralsızlık, kural haline gelmeye başladı. Bu anarşidir bu. Allah aşkına kendinize, okulunuza gidin bir bakın. Sokakta görseniz, öğretmen der misiniz bunların çoğuna? Yapmayın etmeyin, nereye gidiyoruz? Bundan sonra işlem yapacağımın bilinmesini istiyorum" dedi. Özellikle erkek eğitimcilerin de kravatlı olmaları noktasında uyaran Vali Yavuz, "Ben nasıl giyiniyorsam, okul yöneticisi beni öyle karşılayacak" diye konuştu.

"OKULLARDA HİJYEN SORUNU"

Okul yöneticilerinden, okulların fiziki bakımının yapılmasını, tertip ve düzeninin sağlanmasını, hijyen kurallarının uygulanmasını isteyen Vali Yavuz, "Bazı okullarımızda, fiziki bakım, tertip ve düzen ve hijyen kuralları yönünden sorunlarımız var. Lavabolarında sabunu olmayan okulumuz var. Okul yöneticilerimizden bu konularda hassas olmalarını istiyorum. Ayrıca, kantinlerdeki hijyen kurallarının da sürekli takip edilmesi gerekiyor" şeklindez konuştu.  
Editör: TE Bilisim