ORDU - Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda yapılan törene ODÜ Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör yardımcıları Prof.Dr. Fikri Balta, Prof.Dr. Metin Kara, Prof.Dr. Tevfik Noyan, SBMYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Adem Kulaç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren SBMYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Adem Kulaç, Aşçılık Programı bu yıl ilk mezunlarını vereceği için heyecan duyduklarını ifade etti. Konuşmasında aşçılığın tarihinden bahseden Kulaç, "Toplumlar beslenme konusunda farklı mutfak kültürleri geliştirmiştir. Türk mutfağı da dünyanın en lezzetli mutfakları arasındadır. Yiyecek ve içecekleri mutfakta hazırlayan, pişiren, tat veren kişilerde aşçılardır. Aşçılık bir sanattır. Sanat olduğu kadar da kaliteli malzemeyi seçme, hazırlama, pişirme, sunma gibi uzmanlık gerektirmektedir. Okulumuzun aşçılık programındaki öğrencileri de temel olarak bu fonksiyonları öğrenmek üzere eğitim öğrenim görüyorlar. Üniversitelerde aşçılık eğitimi çok eski olmamakla birlikte son yıllarda çok fazla önem arz etmeye başlamıştır. Özellikle turizm sektöründe, konusunda uzman nitelikli aşçılar tercih edilmekte. Aşçılık programları da sektördeki ihtiyaçları karşılamak ve kalifiye eleman yetiştirmek için gittikçe yaygınlaşıyor" diye konuştu.

Özellikle ara eleman yetiştirme konusunda meslek yüksekokullarının belli bir görevi olduğunu vurgulayan ODÜ Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç da, "Turizm sektöründeki eleman ihtiyacının artmasıyla meslek yüksekokullarına olan talep de çoğalıyor. Ordu'da turizm ile ilgili kayda değer gelişmeler mevcut. Bu gelişmelerle birlikte nitelikli eleman ihtiyacı da artmakta. Biz de üniversite olarak öğrencilerimizin eğitim gördükleri bölümlerde gerekli çalışmaları yaparak hem öğrencilerimizin hem de turizm sektörünün gelişmesine katkı sağlıyoruz. Sektörde önemli bir yere sahip olan aşçılıkta kendinizi mutfağa hapsedilmiş olarak değil de bu mesleği bir sanat olarak gördüğünüzde çok güzel işler ortaya çıkaracağınızı umuyorum. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı'nın ilk mezunları olma özelliğini taşıyan öğrencilerimiz kutluyor, hem yöresel hem de genel olarak damak zevkine hitap edecek lezzetleri de kendilerinden bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Aşçılık Programı'ndan mezun olacak öğrenciler tarafından birinci sınıf öğrencilerine kepçe devir teslimi yapıldı ve aşçılık andı okundu. Tören, Rektör Prof.Dr. Tarık Yarılgaç'ın aşçılık programı birincisi Tuğba Yakar'a, Prof.Dr. Fikri Balta'nın program ikincisi Koray Bozkıl'a ve Prof.Dr. Tevfik Noyan'ın program üçüncüsü Yonca Başoğlu'na plaket vermesi ile sona erdi.
Editör: TE Bilisim