Tüm okullarda şehitler için saygı duruşunda bulunulacak Tüm okullarda şehitler için saygı duruşunda bulunulacak

YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine ilişkin yeni kararları açıklamak üzere basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin tarihi mümkün olmayan bir acı yaşadığını dile getiren Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr.Erol Özvar deprem felaketinde 1589 üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiğini söyledi. Özvar, "Üniversitelerimizin yurtlarını depremin hemen sonrasında depremden zarar gören vatandaşlarımıza tahsis ettik. Yurtlarımız bu aşamada gerek barınmada, gerekse de diğer temel ihtiyaçların karşılanmasında çok önemli bir hizmet sunmuş ve depremin ilk etkilerini ortadan kaldırmada önemli işlevler görmüştür. Yurtların yanı sıra üniversitelerimizin diğer imkanları da depremzedelerimizin acil ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli roller oynamıştır" şeklinde konuştu.  

"1589 ÖĞRENCİ 148 AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL HAYATINI KAYBETTİ"

Türkiye'de açık öğretim hariç toplam 4 milyon 187 bin üniversite öğrencisinin eğitim-öğretim gördüğünü dile getiren YÖK Başkanı Özvar, "Yaklaşık 676 bini deprem illerinde ikamet etmekte veya o illerde kayıtlı durumdadır. Dolayısıyla yükseköğretim sistemindeki her 6 öğrecimizden 1'inin, 17 bin akademisyenin, 30 bin idari personelin de depremden doğrudan etkilendiğini söyleyebilirim. Toplamk 1589 öğrencimizi yaşanan bu büyük felakette kaybetmiş olduğumuzu üzülerek sizlerle paylaşıyorum. Depremde 148 akademik ve idari personelimiz de hayatını yitirmiştir" dedi. 

3 NİSAN'DA BAŞLIYOR

YÖK Başkanı Prof.Dr.Erol Özvar üniversite öğrencilerini ilgilendiren kararlarını ise şu şekilde açıkladı: "3 Nisan 2023 tarihi itibarı ile 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere hali hazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın, sınıflarda yüzyüze eğitim verilebilmesine karar verildi." dedi.

Editör: TE Bilisim