Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan 'Atama Kararı' ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Ordulu Prof.Dr.Yavun Ünal, görevini bir öncesi Rektör Sait Bilgiç'ten devraldı. 

Devir teslim sırasında rektörlük cüppesini de giyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yavuz Ünal, yeni bir dinamizm ve yeni bir perspektif mesajı verdi ve şu ifadeleri kullandı: "Hocamız bizim için, üniversitemiz için bir değerdir. Kendisine ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum. 4 yıl boyunca üniversitemize ciddi katkılar sağladılar, ellerinden gelen herşeyi yaptılar. Devlette devamlılık esastır. Biz onların bıraktığı yerden yeni bir perspektifle, yeni bir dinamizmle inşallah bu görevi sürdüreceğiz. Bu makamı uygun gören tensip eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Üniversitemiz adına beklentileri olanların inşallah beklentilerini karşılarız diye ümit ediyorum" dedi.  

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, yine aynı üniversitede Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapacak. 

PROF. DR. YAVUZ ÜNAL KİMDİR?

1963 yılında Ordu'nun Fatsa ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Ilıca kasabasında liseyi Fatsa İmam Hatip lisesinde okudu. 1983 yılında O.M.Ü İlahiyat Fakültesi'den 1988 yılında mezun oldu. 1990 yılında OMÜ İlahiyet Fakültesi'nde Hadis Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1993 yılında 'Cumhuriyet Türkiye'si Hadis Çalışmaları' adlı teziyle Yüksek lisansını, aynı yıl katıldığı Doktora programını Şubat 1997'de 'Rivayetlerin Hz. Peygamber'e Aidiyetini Tespit ve Değerlendirmede Aklın Rolü' adlı teziyle bitirdi. 1998 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim dalına YRD. DOÇ. olarak atandı. 2002 yılında Doçen, 2008 yılında da Profesör oldu.

EĞİTİM BİLGİLERİ
Lisans Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1988

Yüksek Lisans Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1993

Doktora Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1997

Yrd. Doçentlik Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2002 / 1997

Doçentlik Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2002 / 2002

Profesörlük Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2008 / 2008

Editör: TE Bilisim